Denizli'de obeziteyle mücadele başladı

Denizli Devlet Hastanesi’nde, şişmanlık ve obezite ile mücadelede için Sağlıklı Yaşam, Egzersiz ve Obezite Polikliniği açıldı. Poliklinikte hastanın yaşam koşulları, psikolojik durumu ve istekleri göz önünde bulundurularak beslenme, egzersiz ve tedavi planlanacak.

Denizli Devlet Hastanesi Sağlıklı Yaşam, Egzersiz ve Obezite Polikliniği’nde diyetisyen tarafından yaşam tarzına göre beslenme şekli, fizyoloji uzmanı tarafından zevkli, kolay uygulanabilir, emniyetli ve yaralanma ihtimali düşük, ekonomik maliyet getirmeyen fiziksel aktiviteler ve eğer obeziteye yol açan metabolik bir durum varsa endokrin uzmanı tarafından obezite tedavisi belirlenecek ve takibi yapılacak. Ayrıca poliklinikte, bu branşların dışında psikolog ve cerrahi branşlarından da destek alınarak, kişilerin fazla kilolarından kurtulması ve ideal kilosunu koruması, kendisini daha iyi hissetmesi ve sağlıklı olması sağlanacak.

Denizli Devlet Hastanesi Fizyoloji Uzmanı Dr. Gülşah Gündoğdu, hareketsizliğin giderek artması, beslenme alışkanlıklarındaki değişme, lezzetli ve yağ içeriği yüksek gıdalarla beslenme ve fast food türü gıdaların obeziteyi giderek arttırdığını belirtti. Obezitenin vücutta aşırı miktarda yağ depolanması olduğunun altını çizen Dr. Gündoğdu,

"Birçok ülkede sağlık sorunu haline gelen obezite birçok olumsuz etkisiyle kişinin yaşam kalitesini etkileyip yaşam sürelerini azaltmaktadır. Kilo alma nedenlerine gelecek olursak yüzde 68 hareketsizlik, yüzde 30 yanlış beslenme ve yüzde 2’de hormonsal bozukluklar yer almaktadır. Polikliniğimizde obez olduğunu, kilolu olduğunu düşünen tüm hastalara gerekli kan tahlillerini yapıp, boy-kilo ölçümü, bel-kalça oranlarını hesaplayıp, herhangi bir metabolik problem olup olmadığına bakıyoruz. Eğer bir metabolik problem varsa endokrin uzmanına yönlendiriyoruz. Böyle bir problemi yoksa polikliniğimiz tarafından hastalara yapması gereken egzersizleri veriyoruz ve diyetisyene gönderiyoruz" dedi.