Ülkücülerden andımız tepkisi

 Balıkesir Ülkü Ocakları, okullardan 'Andımız'ın kaldırılmasını Alihikmetpaşa Meydanı'nda protesto etti. Yaklaşık 50 ülkücü gencin hep birlikte "Türk'üm, doğruyum, çalışkanım" diye başlayan andımızı okuduğu eyleme, MHP’li Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, aynı zamanda Belediye Başkan Yardımcısı olan Balıkesirspor Başkanı Tuna Aktürk ile katılıp destek verdi.

Gençler andımızın ardından uzun süre 'Ne mutlu Türk'üm diyene', 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' sloganları attı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 'Demokratikleşme Paketi' ile açıkladığı maddelerden birinin de andımızın kaldırılması olduğunu hatırlatan Balıkesir Ülkü Ocakları Başkanı Coşkun Özkan, “Bölücü terör örgütünün dayatması olduğu her yönüyle aşikar olan bu adım, milletimize yapılmış büyük bir hakarettir. Çünkü andımızın kaldırılmasından rahatsızlık duymayan tek kesim, Türk düşmanları olmuştur. Türk milletinin malı ve canıyla bedelini ödeyerek aldığı bu toprakların hakimiyet tapusu AKP tarafından altın tepsi içerisinde Türk düşmanlarına sunulmaktadır” dedi.

Özkan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türk yurdunda Türküm demenin suç haline dönüştüğü bu ihanet süreci gün gelecek sahiplerinin başına çalınacaktır. Türklüğe ve Türk milletine yapılan bu saldırıların hesabı, asla mahşere kalmayacaktır. Varlığını Türk varlığına armağan eden Türk milliyetçileri bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de andımızı daha gür bir sesle okumaya devam edecektir.” Belediye Başkanı İsmail Ok da “Bu topraklar Atatürk'ün de dediği gibi mazide Türktü, bugün de Türk ve gelecekte de Türk olarak kalacaktır. Bu milletin bağrından çıkan evlatlarımız Türk yurdunda, Türk adının yasaklanmasına asla izin vermeyecektir. Türküz, Müslümanız, bu topraklar da bizlere emanettir.”