Sağanak yağmur Aydın'ı teslim aldı

Aydın'da etkili olan sağanak yağmur nedeniyle Aydın Devlet Hastanesi ile Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ni su bastı. Kamu Hastaneleri Birliği Aydın Koordinatörü Mehmet Özkan, “Alınan önlemler sayesinde bu yıl çok fazla zarara uğramadık. Her iki hastanemiz de faaliyetlerine devam ediyor” dedi.

Aydın’da dün öğlen saatlerinde başlayan sağanak yağmur ve fırtına gece de sürdü. Fırtınanın şiddetini azaltmasına rağmen yağmurun devam etmesi, kentte hayatı olumsuz etkiledi. Yağmur nedeniyle kentin birçok noktasında yollar ve alt geçitler su altında kaldı. Aydın Devlet Hastanesi ile Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ni de su bastı. Aydın Belediyesi ve İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri hastanelerdeki suyu tahliye etti.

Kamu Hastaneleri Birliği Aydın Koordinatörü Mehmet Özkan, “Geçen yıl oldukça zarar gören hastanelerimiz bu yıl alınan önlemlerle çok fazla zarara uğramadı. Her şey kontrol altında. Her iki hastanemiz de faaliyetlerine devam ediyor” diye konuştu.

YOLUN BİR BÖLÜMÜ ÇÖKTÜ

Öte yandan, yoğun yağış nedeniyle Fatih Mahallesi Çevre Bulvarı’nda yolun bir bölümü çöktü. 58 yaşındaki Akın Meydan’a ait 09 UK 956 plakalı park halindeki TIR’ın arka tekerlekleri çöken alana gömüldü. Belediye ve polis ekiplerinin çalışmaları sonucu TIR kaldırıldı ve yol yeniden ulaşıma açıldı.