Mahkumlar doyasıya eğlendi

Manisa'nın Salihli İlçesi’ndeki C Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bu yıl 8’incisi düzenlenen Şiir ve Türkü Dinletisi renkli görüntülere sahne oldu. Cezaevinde kalan mahkumlar şiirlerle duygulanırken, hareketli türküler ve roman havalarıyla coştu.

Salihli İlçesi’nde bulunan C Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda dün 8’inci Şiir ve Türkü Dinletisi düzenlendi. Etkinliğe, Salihli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Cezaevi Savcısı Mehmet Duran, Cezaevi Müdürü Ömer Ateş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Metin Şahin, şairler, mahkumlar ve cezaevi personeli katıldı. Mahkumlara seslenen Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz, “Bugün sizlerin eğlenmesini istiyoruz. Oynayıp yüzlerinizin gülmesini istiyoruz. Bu tür programlar aralıksız devam edecek. Çünkü anladığımız kadarıyla sizlerden de yoğun bir talep geliyor” dedi.

Konuşmaların ardından, Salihli Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün halk oyunları ekipleri tarafından gösteriler sahnelendi. Daha sonra Salihli Sanat Dostları Grubu üyesi olan şairler birer şiir okudu.

Program sonundaysa sahneye Salihli’nin yerel sanatçıları Salih Kandaş ve arkadaşları çıktı. Orkestra üyelerinin birbirinden hareketli şarkılarıyla mahkumlar da pistte çıkarak uzun süre oynadı.