PAÜ Teknokent'in meyvelerini topluyor

 Denizli'de Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) bünyesinde kurulan Pamukkale Teknokent, dört yıl içinde önemli başarılara imza attı. Toplam 62 firmanın faaliyet gösterdiği Teknokent’ten bugüne kadar 5 milyon liralık bilgi satışı yapıldı. PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, 1992 yılında kurulan üniversiteler arasında, Teknokent anlamında birinci üniversite olduklarını dile getirdi.

Pamukkale Üniversitesi’nde 5'inci Teknoloji ve Ar-Ge Günleri başladı. Üç gün sürecek etkinliğe, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve organizasyon ekibi “Gara Tren” adı verilen akülü trene binip geldi. Trenin lokomotifine Rektör Bağcı binerek, organizasyon komitesini etkinliğin yapıldığı Kültür ve Kongre Merkezi’ne getirdi. Rektör Bağcı, fuaye alanında açılan stantları da elektrikli bisikletle gezdi, elektrikli otomobilin direksiyonuna geçti.

TEKNOKENT ANLAMINDA PAÜ BİRİNCİ

Etkinliğin açılışında konuşan Rektör Bağcı, üniversite bünyesinde kurulan Pamukkale Teknokent’in her yıl başarılara imza attığını kaydetti. Dördüncü yılına giren Teknokent’te 62 firmanın 126 çalışanıyla teknoloji ürettiğini hatırlatan Prof. Dr. Bağcı, “Dokuz yıl önce Rektör yardımcılığım döneminde başlattığımız Teknokent ve Kuluçka Merkezi çalışmalarının sonuçlarını alıyoruz. O nedenle çok gururluyum. Teknokent’te son 2.5 yılda önemli çalışmalar yaptık. Bu süre zarfında girişimci 50 üniversite arasına girdik. 62 firma ile 5 milyon lira bilgi satışını gerçekleştirdik. 1992 yılında kurulan üniversiteler içinde, Teknokent anlamında değerlendirdiğimizde birinci olduk” dedi.

EN GÖZDE OLMAK İÇİN ÇALIŞIYORLAR

Üniversite-Sanayi İşbirliği Araştırma ve Uygulama Merkezi’ni Teknokent çatısı altında en kısa sürede kuracaklarını belirten Bağcı, “Öğretim üyelerimizin kuracağı birlikler ve yapacağı danışmanlıklarla, öğrencilerin de yapacağı projelerle hep birlikte bölge, sanayi ve üniversite olarak 'biz varız' diyeceğiz. Pamukkale Üniversitesi olarak ülkenin en gözde üniversitesi olmak için çalışıyoruz” diye konuştu. Etkinlik kapsamında, alanlarında uzman kişiler tarafından doğalgaz, jeotermal, hidroelektrik, rüzgar ve güneş enerjisi yatırımları ile ekonomik destekler konularında konferanslar verilecek.