Birinci Lig'de pazar ateşi

PTT 1. Lig'de 33. hafta maçlarının tümü yarın saat 15.30'da başlayacak ve play off bileti peşindeki takımlarla, düşmemek için çaba harcayan ekipler açısından birbirinden kritik maçlara sahne olacak.

Geçen hafta maçlarını kazanan İzmirliler, bu hafta da bunu başarırsa, son haftayı beklemeden hedeflerini gerçekleştirebilir.

-BUCASPOR-

Süper Lig kutlamalarına başlayan Çaykur Rizespor'u Buca Arena'da konuk edecek sarı lacivertliler, maçı kazanmaları halinde, son haftayı beklemeksizin play off hazırlıklarına başlayacak.

49 puanlı Bucaspor, Ege ekipleri arasında şimdiye kadar en çok puan toplayan ve play offa en yakın olan takım. Boluspor'u deplasmanda 5-2 yenmenin moraliyle yarınki müsabakaya çıkacak Bucaspor'da Yasin ve İrfan'ın iyileştiği, yarın oynayabileceği bildirildi.

Bucaspor Teknik Direktör Sait Karafırtınalar, hafta içinde yaptığı açıklamada sezonu ilk altıda bitirmeleri durumunda Süper Lig için takıma para dopingi yapılmasının şart olduğunu söylemişti.

Genç bir ekip olduklarını ve rakiplere oranla fiziksel artılarının daha fazla olduğunun altını çizen Karafırtınalar, "Süper Lig yolundaki en önemli aday biziz. Yeter ki gereken önlemleri alalım" diye konuşmuştu.

Geçen hafta 11 maç başı ücretini futbolculara dağıtarak parasal motivasyon konusunda önemli bir hamle yapan sarı lacivertli yönetimin, alacakların kalan bölümünü de mayıs ayının ilk haftalarında ödeyerek üzerine düşeni yapmayı planladığı öğrenildi.

-KARŞIYAKA-

Bu sezon hep parasal sıkıntılarla gündemi meşgul eden Karşıyaka, herşeye rağmen halen Süper Lig'e çıkma ihtimali bulunan takımlar arasında.

Geçen hafta Kayseri Erciyes'i deplasmanda 1-0 mağlup ederek, puanını 40'a çıkaran ve play off yarışını sürdüren Kaf Kaf'ın yarışında içinde kalabilmesi için yarın konuk edeceği Adanaspor'u yenmesi şart. Ligde herhangi bir hedefi bulunmayan Adanaspor önünde sakatlığı olan Tayfun, cezalı Onur Türk, Banahene ve Şehmus forma giyemeyecek.

Alsancak Stadı'nda son galibiyetini 21'inci haftada Bucaspor’u 1-0 yenerek alan Karşıyaka, yarın Adanaspor’u yenerek hem play off şansını son haftaya taşımak, hem de iç sahadaki beş maçlık üç puan hasretine nokta koymak istiyor.

Karşıyaka yönetimi hafta içinde oyuncuları teşvik etmek için müthiş prim vaadinde bulunmuş Play off’tan Süper Lig’e çıkılması halinde futbolculara, oynadıkları maç sayısıyla orantılı prim dağıtılacağı açıklanmıştı.

Başkan Cihan Büyükoral, "Sezon başından bu yana kadroda olanlar 100’er bin TL primi alabilecek. Kayseri Erciyesspor galibiyetinin primlerini de bu hafta dağıtacağız" demiş ve Süper Lig’i garantileyen Kayseri Erciyesspor ve Çaykur Rizespor'u bu hafta ilk altı yarışındaki rakipleri Manisaspor ve Bucaspor’la yapacakları maçlarda ciddiyete davet etmişti.

 

-GÖZTEPE-

PTT 1'inci Lig'de sezon başında yaşadığı sarsıntının izlerini silmeye ve ligde kalmaya çalışan Göztepe'de, Adana Demirspor maçı öncesi Herve Tum'un trafik kazası geçirdiği haberi can sıktı.

Tecrübeli golcünün durumunun iyi olduğu ve yarın oynayabileceği açıklandı. Göztepe’de Orhan ve Ferhat’ın iyileştiği, Adana Demirspor deplasmanında oynayabilecekleri sakatlıkları süren Şaban ve Hakan’ın ise sezonu kapattığı belirtildi. Cezalı Dilaver de Adana’da oynayamayacak.

Gaziantep BŞB'yi Herve Tum ve Ergin golleriyle 2-0 mağlup eden sarı kırmızılılar, yarınki maçı da kazanması durumunda puanını 40 yaparak kabusa son vermiş olacak.

- EGELİLER -

Süper Lig'e doğrudan çıkma şansını yitiren 50 puanlı Manisaspor, en azından play offu kaybetmemek için yarın konuk edeceği Kayseri Erciyespor'u yenmek durumunda.

Denizlispor, ligden düşen Ankaragücü'nü yenerek, 40 puana ulaşmak ve rahatlamak istiyor.

32 puanlı Tavşanlı Linyit ise 34 puanla üzerinde bulunan Kartal'ı yarın yenmesi durumunda son haftaya ümidini taşımış olacak.

İşte haftanın programı ve müsabakaların hakemleri:

 

15.30 Bucaspor - Çaykur Rizespor: Ali Palabıyık
15.30 1461 Trabzon - Boluspor: Aytekin Durmaz
15.30 Şanlıurfaspor - Torku Konyaspor: Süleyman Abay
15.30 TKİ Tavşanlı Linyitspor - Kartalspor: Barış Şimşek
15.30 Adana Demirspor - Göztepe: Kuddusi Müftüoğlu
15.30 Manisaspor - Kayseri Erciyesspor: Özgüç Türkalp
15.30 MKE Ankaragücü - Denizlispor: Abdullah Yılmaz
15.30 Gaziantep Büyükşehir Belediyespor - Samsunspor: Cüneyt Çakır


15.30 Karşıyaka - Adanaspor: Hüseyin Göçek

15.30 Bucaspor - Çaykur Rizespor: Ali Palabıyık

15.30 1461 Trabzon - Boluspor: Aytekin Durmaz

15.30 Şanlıurfaspor - Torku Konyaspor: Süleyman Abay

15.30 TKİ Tavşanlı Linyitspor - Kartalspor: Barış Şimşek

15.30 Adana Demirspor - Göztepe: Kuddusi Müftüoğlu

15.30 Manisaspor - Kayseri Erciyesspor: Özgüç Türkalp

15.30 MKE Ankaragücü - Denizlispor: Abdullah Yılmaz

15.30 Gaziantep Büyükşehir Belediyespor - Samsunspor: Cüneyt Çakır