Aydınlılar doğalgazla tanıştı

Doğalgaz Dağıtım A.Ş. ile Aydın Belediyesi’nin Mimar Sinan ve Girne mahallelerine doğalgaz verilmesinin başlaması nedeniyle düzenlediği 'Gaz Yakma Töreni', Atiye konseriyle yapıldı. STFA Enerji Şirketi Energaz Genel Müdürü Aslan Uzun, "Bugün sağladığımız konfor ve ekonomi nedeniyle önemli bir ihtiyaç haline gelen doğalgazı daha çok kişinin kullanımına sunmayı amaçlıyoruz" dedi.

Aydıngaz, kent genelinde devam eden doğalgaz çalışmalarında çelik hatlara doğalgaz verilmesi ile aboneliklerin alınmasına başlanmasının ardından Mimar Sinan ve Girne mahallelerine doğalgaz dağıtım altyapı çalışmalarını tamamladı. Mimar Sinan ve Girne mahallelerine verilen doğalgazın temsili 'İlk Doğal Gaz Yakma' töreni, Malazgirt Meydanı’nda yapıldı. Törene, Aydın Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu, STFA Enerji Şirketi Energaz Genel Müdürü Aslan Uzun, Aydıngaz Bölge Müdürü Mehmet Akif Tulukcu ve Aydınlılar katıldı.

STFA Enerji Şirketi Energaz Genel Müdürü Aslan Uzun, bölgenin doğalgaza kavuşmasında yerel yönetimlerin desteği, halkın ilgisi ve çalışanların özverisinin çok önemli katkısı olduğunu dile getirip, "Bugüne kadar toplam 200 kilometre dağıtım hattının imalatını gerçekleştirdik. Yaptığımız yatırımlarla 5 bin 445 binanın, 28 bin 500 konutun önüne gittik. Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için ilçelerimizde abone merkezleri oluşturduk. Bugün sağladığımız konfor ve ekonomi nedeniyle önemli bir ihtiyaç haline gelen doğalgazı daha çok kişinin kullanımına sunmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

TULUKÇU: 10 BİN ABONEYE ULAŞMAK İSTİYORUZ

Aydıngaz Bölge Müdürü Mehmet Akif Tulukcu, "2010 yılından bu yana Aydın’a doğalgaz hizmeti veriyoruz, Aydın’da Girne ile Mimar Sinan mahalleleri ve yapılacak yeni yatırımlarla yıl sonunda yaklaşık 10 bin aboneye ulaşmak istiyoruz. Aydıngaz ailesi olarak Aydın için doğalgaz çalışmalarımıza ve yatırımlarımıza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Başkan Çerçioğlu, STFA Enerji Şirketi Energaz Genel Müdürü Aslan Uzun ve Aydıngaz Bölge Müdürü Mehmet Akif Tulukcu temsili olarak ilk gazı yaktı.

AYDINLILAR ATİYE İLE COŞTU

Töreninin ardından ünlü şarkıcı Atiye, Aydınlı sevenleriyle buluştu. İki dansçısıyla sahneye çıkan Atiye, sahne performansı ile göz doldurdu. Atiye, Aydınlılara unutulmaz anlar yaşattı.