Gülcan kucakta taşınmaktan kurtuldu

Manisa'nın Akhisar İlçesi’nde 22 yaşındaki, doğuştan zihinsel ve bedensel engelli Gülcan Çam, evlerinde kaldığı odaya kapı açılıp, rampa yerleştirilmesi ve hediye edilen akülü tekerlekli sandalyesinde artık kimseye ihtiyaç duymadan rahatça dışarı çıkabilmenin mutluluğunu yaşıyor.

Köylüler, Akçaalan Köyü’nde yaşayan bedensel ve zihinsel engelli Gülcan Çam’ın durumunu Akhisar Bedensel Zihinsel Engelliler Derneği (ABZED) Yönetim Kurulu üyesi Erhan Çelik’e anlattı. Bunun üzerine dernek başkanı Cem Bayrak ile 22 kilometre mesafedeki köye giden Bayrak ve Çelik, engelli genç kız ile ailesini ziyaret edip, durumu yerinde gördü. 12 basamaklı merdivenle çıkılan evlerinden, yürüyemediği için sadece ağabeyi Ali Çam’ın kucağında dışarı çıkabilen 65 kilogram ağırlığındaki Gülcan’ın bu durumu yürekleri sızlattı.

DUVAR YIKILDI, KAPI AÇILDI

53 yaşındaki anne Halime Çam, 57 yaşındaki baba Mehmet Çam ve kız kardeşini bırakamadığı için hiç evlenmeyen ağabeyi 32 yaşındaki Ali Çam’ın durumu gören ABZED yetkilileri, engelli genç kızın yalnızlıktan kurtulup, rahatça dışarı çıkarak arkadaşlarıyla görüşebilmesi için harekete geçti. Akhisar Belediyesi’nin de desteğiyle, Gülcan’ın kaldığı evin arka kısmına bakan odanın duvarının yıkılıp, kapı açıldı. Açılan kapıya bir de demir rampa yapıldı. ABZED, Gülcan için bir de akülü tekerlekli sandalye aldı. Tekerlekli sandalyesiyle artık önünde hiçbir engel olmadan dilediği zaman dışarı çıkıp, köyde gezip, her işini görebilen Gülcan, büyük sevinç yaşadı.

Ali Çam, kardeşinin yüzünün gülmesinde emeği geçen herkese teşekkür edip, “O’nun yüzünün gülmesi bizleri de mutlu etti. İnşallah, bundan sonra ailecek daha güzel günlerimiz olacak” dedi. ABZED Başkanı Cem Bayrak, engellilerin inçlerine ve evlerine kapanmamaları için her zaman desteğe hazır olduklarını söyledi.