Denizlispor Yusuf Şimşek'le anlaştı

 PTT 1'inci Lig’de aldığı başarısız sonuçların ardından Ziraat Türkiye Kupası'nda 3'üncü Lig temsilcisi Manavgat Evrenseki’ye 2-1 yenilerek elenen Denizlispor'da şok gelişmeler yaşandı. Yönetim Kurulu, maç bitiminde 21 Ekim’deki olağanüstü kongreyi beklemeden istifa ettiğini açıklayan Süleyman Urkay’ın yerine başkanlık görevine Basın Sözcüsü Yasin Özpek’i getirirken, teknik direktör sorununu da Yusuf Şimşek’le anlaşarak çözdü. Denizli’ye gelen Şimşek sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı.

Kulüpte krizin büyümesi üzerine devreye giren Emniyet Müdürü Zeki Bulut'un telefonla arayıp Denizli’ye davet ettiği Yusuf Şimşek, yuvaya dönmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Burası benim evim. Yeşil siyah aşkı her zaman kalbimdeydi. Bu zorlu yola Denizli halkı ile birlikte çıkıyorum. Kadronun yetersiz olduğunu düşünmüyorum. Bu takımın moral ve motivasyona ihtiyacı var. Elimde sihirli değnek yok ama zor günlerinde kenetlenen Denizli’nin yaratacağı sinerji işimizi kolaylaştıracak" dedi.

Yusuf Şimşek’in imza törenine katılan Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, 3 milyar doların üzerinde ihracat yapan Denizli’nin, kentin en önemli değerlerinden biri olan Denizlispor’a elbette sahip çıkacağını söyleyerek, "Anka kuşu gibi küllerimizden doğacağız. Süleyman Urkay’a hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Güçlü bir yönetim oluşturulacak. Denizlispor’un zor günlerinde kimse sorumluluk almaktan kaçmayacak. Denizlispor, en kısa zaman da layık olduğu yere gelecek" şeklinde konuştu.

Kulübün düzlüğe çıkması için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Emniyet Müdürü Zeki Bulut, başkanlık için eski başkanlardan Zafer Katrancı’yı ikna etmeye çalıştıklarını, Hasan Kıbrıslıoğlu ve Mehmet Özsoy’un da alternatif isimler olduğunu söyledi. "Görüşeceğimiz 2-3 isim daha var" diyen Bulut şöyle devam etti: "Yönetim kurmak sorun değil. Asıl önemli olan güçlü bir konsorsiyum oluşturmak. Bunu başaracağız. Kentin tanınmış iş ve futbol adamları bir araya gelip, elini taşın altına sokacak."