Telefonla dolandıran 3 kişi yakalandı

İzmir'de telefonla ulaştıkları kişiye kendilerini savcı olarak tanıtıp 16 bin 850 lira ile 12 bin 500 dolarını alıp dolandırdıkları ileri sürülen T.E., M.A.M. ve İ.E., polisin takibi sonucu yakalanıp adliyeye sevkedildi.

Menderes İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne başvuran E.E.B. (29), ev telefonunu arayan kimliği belirsiz bir kişinin kendisini savcı olarak tanıttığını, terör örgütü PKK’nın hesaplarına ulaştığı, adına kredi kartları çıkartılıp devlete 156 bin TL borçlandırıldığının, bunun giderilmesi için kendilerine para yatırması gerektiğinin söylendiğini anlattı.

E.E.B., bu kişinin yönlendirmesiyle bankadaki 16 bin 850 TL ile 12 bin 500 dolarını, Menderes İlçesi’ndeki bir çöp bidonunun altına bıraktığını, tekrar kendisinden para istenince dolandırıldığını anladığını dile getirdi.

Şikayet üzerine harekete geçen polis, takip sonucu E.E.B.’yi ve aynı şekilde başka kişileri de dolandırdıkları belirlenen T.E. (23), M.A.M. (26) ile İ.E.’yi (30) kısa sürede yakaladı. Zanlılardan, dolandırdıkları paralar da ele geçirildi.

Araştırmada, T.E. ile İ.E.’nin poliste benzer suçlardan kaydının olduğu belirlendi. Haklarında, “telefon dolandırıcılığı” suçundan işlem yapılan 3 zanlı, adliyeye sevkedildi.