İzmir 27 Kasım'ı bekliyor!

Türkiye’nin ilk, dünyanın en büyük sosyal, kültürel ve bilimsel buluşması kabul edilen EXPO 2020'ye aday olan İzmir’de nefesler tutuldu. 27 Kasım 2013’ te Paris’te yapılacak oylamya ilişkin hatırlatmalarda bulunan İzmir Valisi Mustafa Toprak” bütün enerjimizi İzmir’in başarısı kullanalım, son 55 gün çok önemli” diyerek kentin bütün dinamiklerini seferber olmaya çağırdı.

İzmir’in 7-8 Ekimde 150 dolayında ülkeden gelecek BIE delegelerine ev sahipliği yapacağını hatırlatan İzmir Valisi ve EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı Mustafa Toprak, organizasyonun kentin potansiyelini, birlik ve beraberlik ruhunu ortaya koyması açısından önemli olduğunu anlattı.

Toprak şunları söyledi:

“Artık yolun sonuna geldik. İzmir EXPO 2020 adaylık sürecinin gerektirdiği bütün sorumluluklarını başarıyla yerine getirdi. 7-8 Ekim tarihlerin de yaklaşık 150 Uluslararası Sergiler Bürosu (BİE) delegesini İzmir’de ağırlayıp kentin sahip olduğu potansiyeli, dinamizmi görmelerini sağlayacağız. Eğer kazanırsak bu Doğu Akdeniz Bölgesi’nde düzenlenecek ilk EXPO olacaktır. İzmir anlatmakla değil, görmekle yaşamakla, dokunmakla farkı hissedilebilen bir şehir. 3 saatlik uçuş mesafesinde 3 farklı kıtada 48 ülkeye erişebilirliği olan eşiz bir coğrafi konuma sahip. Dünyanın en güzel ikliminde dünyanın en eski yaşam alanında EXPO 2020’ye ev sahipliği yapmaya adayız.

Delegasyona İzmir’in 8.500 yıllık tarihini, olağanüstü güzel doğasını, yılda ortalama üç yüz güneşli gününü, mükemmel plajlarını, güler yüzlü ve sıcakkanlı insanlarını, Efes’i ve Bergama’yı Çeşme’yi Alaçatı’yı Seferihisar’ı Urla’yı ve Kuşadası’nı Agora’yı anlatacağız. Bazı yerlere sosyal programlar düzenleyeceğiz.” 

DEVLET DESTEKLİYOR

7-8 Ekimde İzmir’de yapılacak Sağlık Sempozyumuna bazı bakanların katılımını beklediklerini belirten Vali Toprak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İzmir’in EXPO 2020 adaylığı bir Türkiye projesi olarak desteklenmektedir. Büyükşehir belediyemiz, yerel yönetimlerimiz, sivil toplum örgütlerimiz, meslek odalarımız, toplumun bütün kesimlerinin desteğini almış, kent halkı tarafından içselleştirilmiş, sahiplenilmiştir. İzmir EXPO 2020’ye ev sahipliği hakkı kazandığında tüm ülkelerin beklentilerini, geleneklerini ve deneyimlerini, bilgi ve teknolojilerini sergileyebilecekleri uygun bir platform ideal bir ev sahibi olacaktır. Bu büyük buluşma aynı zamanda bölge barışına da önemli katkılar sunacak inancındayım. ”dedi.