Topuklu efeler ziyaretlere başladı

Aydın'da yeni kurulan Aydın Kadın Efeler Derneği Başkanı Gülsevil Ergünoğlu ile yönetim kurulu üyeleri, Aydın Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu ve Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken’i ziyaret etti. Başkan Çerçioğlu, “Her kadın birer topuklu efedir” dedi. Aydın Kadın Efeler Derneği Başkanı Gülsevil Ergünoğlu, yönetim kurulu üyeleri Serap Cambazoğlu, Vicdan Cetav, Gülşen Sakarya, Semra Aktürk Salcı ve Melahat Gül Tuğan, ilk olarak Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu makamında ziyaret etti.

Dernek Başkanı Ergünoğlu, “Kadın efeler olarak Aydın’ın 'Topuklu Efesi'ni ziyaret etmekten dolayı çok mutluyuz. Dernek olarak her zaman başkanımızın yanındayız. Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nu destekliyor ve başarılarının devamını diliyoruz” diye konuştu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Çerçioğlu, “Bütün kadınlar cesur ve yüreklidir. Her kadın birer topuklu efedir ve kadınlar efe torunlarını yetiştiren fedakar insanlardır. Kadın efelerimize kurdukları derneğin hayırlı olmasını diliyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

AYTO’YU DA ZİYARET ETTİLER

Dernek başkanı ve üyelerin ikinci durağı Aydın Ticaret Odası (AYTO) oldu. AYTO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken’i makamında ziyaret eden kadın efeler adına konuşan Başkan Ergünoğlu, kadın ve kadına yönelik çalışmaların üretime yönelik paylaşımcı ulusal ve uluslararası projelere etkin ve yetkin katılımın sağlanmasını amaçladıklarını, kadınların kendi aralarındaki işbirliği ve dayanışmayı geliştirip toplumda duyarlılık yaratmak istediklerini kaydetti. AYTO Başkanı Hakan Ülken,

“Kültürel değerlerimize sahip çıkma adına kurduğunuz derneğin hayırlı olmasını diliyorum. Efelik kültürümüzün çeşitli platformlarda tanıtılmasını ilimizin tanınırlığı anlamında çok önemli buluyorum. Bu paralelde yöresel halk oyunlarımızın, türkülerimizin hatta yöresel yemeklerimizin tanıtımının yapılması da göz ardı edilmemeli diye düşünüyorum. Faaliyetlerinizin ekonomik alanda olacaklarında işbirliği yapabiliriz” dedi.