Gökova uçurtma sörfünün merkezi

Türkiye Yelken Federasyonu Kiteboard Sınıf Sorumlusu ve Kitemaksimum okulu sahibi Özgür Ceylan, her yıl yaklaşık 20 bin turistin, 'Kiteboard surf' (Uçurtma sörfü) yapmak için Muğla’nın Gökova Körfezi’ne geldiğini söyledi.

Eylül ayı içinde yapılan Türkiye Kiteboard Şampiyonası’nda erkeklerde Gökovalı Salih Alexander Çakır, bayanlarda Merve Ceylan’ın 1’inci olduğunu hatırlatan Özgür Ceylan, bölgenin, Türkiye’nin uçurtma sörfü merkezi olma yolunda hızla ilerlediğine dikkat çekti. Gökova’da 7 kiteboard okulunun bulunduğunu hatırlatan Ceylan,

"Bölgemizde 12 yıldır kiteboard sporu yaptırıyoruz. Gökova Körfezi kiteboard için ideal bir yer. Her yıl İngiltere, Almanya, Rusya, Fransa gibi ülkelerden kiteboard surf yapmak için gelen yaklaşık 20 bin turisti ağırlıyoruz. Böylece ülke ekonomisine önemli katkı sağlıyoruz. Türkiye şampiyonları Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Görevlisi Merve Ceylan’la eğitmen Salih Alexander Çakır da önümüzdeki yıl Çin’de düzenlenecek dünya şampiyonasına Gökova Körfezi’nde hazırlanıyor" dedi.