Doktor baba kız aynı hastanede

Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun 25 yaşındaki Pratisyen Dr. Zeynep Parlakgüneş, 59 yaşındaki babası Op. Dr. Rüştü Parklakgüneş’in başhekimlik yaptığı Soma Devlet Hastanesi’nde göreve başladı.

Hastanenin evde bakım biriminde çalışan Pratisyen Dr. Zeynep Parlakgüneş, doğup büyüdüğü ilçede babasıyla aynı hastanede görev yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Doktorluğu kendisine babasının sevdirdiğini belirten Parlakgüneş,

“Ondan daha öğreneceğim çok şey var. Babalık evde kalıyor, hastanede başhekimim olarak onun tecrübeleri bana ışık tutacaktır” dedi. 30 yıldır Soma Devlet Hastanesi’nde çeşitli kademelerde bulunan ve son bir yıldır da başhekimlik görevini yürüten Op. Dr. Rüştü Parlakgüneş de kızıyla aynı yerde görev yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Op. Dr. Parlakgüneş, kızı Zeynep’in daha daha lise yıllarındayken muayenehanesine gelip, kendisine destek olduğunu belirterek, “O zamanlardan mesleğe bir ilgisi vardı. Muayene ettiğim hastalarla yakından ilgilenir, onları sabırla dinler, moral verirdi” diye konuştu.