CHP gazı biber gazından tehlikeli

Başbakan Erdoğan, Kızılcahamam’da düzenlenen AK Parti 20. İstişare ve Değerlendirme Toplantısında konuştu.

Başbakan, “İktidara geldiğimiz günden bu yana yanımızda olan arkadaşlarımıza ve desteğini hiçbir zaman esirgemeyen aziz milletimize teşekkür ediyorum. Türkiye bugün çok farklı bir kulvara geçiş yapmıştır. Türkiye için yeni bir sayfa açılmıştır. Geride bıraktığımız 10 buçuk yıl boyunca mesai sarf ettiğimiz süreçti. Bundan sonra detaylar üzerinde daha fazla çalışacağız. Türkiye’nin geleceği için yeni reformlara imza atacağız. Kar topu çığ haline geldi ve yolumuza bu şekilde devam ediyoruz. 2002’de yüzde 30 olan enflasyon 2013’te yüzde 6’ya düştü. Gösterge faiz tarihinde ilk kez yüzde 5’in altına düştü. 14 Mayıs’ta IMF’e olan 400 milyon dolar borcumuzu ödeyerek sıfırlıyoruz ve bu meseleyi kapatıyoruz” ifadelerini kullandı.

“BAHÇELİ’YE SORUYORUM…”

Muhalefet partisi MHP’yi eleştiren Erdoğan, “Devlet Bahçeli’ye soruyorum; hükümet ortağı olduğunuz dönemde İmralı ile görüşmeler yapıldı, bu ihanet midir? Başbakan yardımcılığınız döneminde İmralı’yla müzakereler yapıldı, bu bölücülük müdür? "Biz hiçbir pazarlığın içinde değiliz. Siz o dönem neyin pazarlığını yaptınız, bunu açıklayın" diye konuştu. Başbakan, o dönemde de silahlı terör unsurlarının sınır dışına çekilmeye başladığını ama birilerinin o süreci de provoke ettiğini söyledi.

“İŞÇİ PARTİLİLER İLE MHP İL BAŞKANLARI BİR ARADA”

Terörün kanlı yüzünün hep konuşulduğunu ama terörden para kazanan, siyasi rant devşirenlerin hiç konuşulmadığını ifade eden Başbakan, “MHP Genel Başkanı ‘Biz İşçi Partisi’nin yedeği değiliz’ diyor ama İşçi Partisi Genel Başkanının Silivri’den çıkarmaya çalışıyor” dedi.

Erdoğan, akil insanlara yönelik protesto eylemlerinde İşçi Partililer ile MHP İl Başkanlarının yan yana olduğunu, ellerinde bunun fotoğraflarlarının olduğunu dile getirerek "Kim derdi ki MHP ile İP aynı safta buluşacak eylem yapacak diye. Ortak çıkarlar bu hale getirdi. En sağ ile en solu birleştirdi" dedi.

“1999 süreci nasıl engellendiyse, bugün de süreç aynı yolla engellenmek isteniyor” diyen Erdoğan, “Statükonun elinde kalan tek sığınak terördür” ifadelerini kullandı. Başbakan, “Biz bu oyunu, tuzağı bozarız ve bozacağız” diye konuştu.

"HEPSİ TOPLAM 4 BİN 980 KİŞİ"

Akil insanlara destek veren Erdoğan, akil insanları protesto edenlerin tüm Türkiye’de toplam 4 bin 980 kişi olduğunu açıkladı. Başbakan Erdoğan, “CHP’nin gazı biber gazında daha tehlikeli. Polisin gazı göz yaşartır ama CHP’nin gazı zehirler” dedi.

İstanbul’da 1 Mayıs’ta çıkan olaylara değinen Erdoğan, “Biraz önce bahsettiğim o karanlık tezgahta medyadan isimler var. Kamera oyunlarını biliriz, kamera şakalarını da biliriz. Aynı medya aynı oyunları 1 Mayıs için de sergiledi. Ellerinde demir olan, molotof olan çocuklar ‘çiçek çocukları’ ama polis ‘faşist’. Sonra ‘Başbakan bağırıp çağırıyor’. Tabii ki bağıracağım. Sen kalkar da her tarafı yakıp yıkan, elinde sapanlarla emniyet güçlerime karşı bu tür terörist eylem gerçekleştirenleri savunursan, bundan yaralanan bir insan olarak evet ben bağırım” diye konuştu.

“CHP’nin gazı biber gazında daha tehlikeli. Polisin gazı göz yaşartır ama CHP’nin gazı zehirler" diyen Erdoğan, “Ben de geçmişte Taksim’de miting yaptım. Ama belki yarın Taksim de miting alanı olmayacak. Yasak olmasına rağmen ben burada miting yaparım diyemezsin. Sana neresi gösterilirse orada miting yapmak zorundasın. Burası hukuk devleti” ifadelerini kullandı.

“NEDEN KAÇIYORSUN SAYIN KILIÇDAROĞLU?”

“Muhalefet randevu taleplerini reddediyor. Bunlar konuşmaktan korkarlar. Tek anladıkları şey kavga, gürültü” diyen Erdoğan, “Akil insanlar gelip sana bilgi vermek istiyor. Neden kaçıyorsun Sayın Kılıçdaroğlu?” ifadelerini kullandı. Çözüm sürecine desteğin yüzde 58’den yüzde 70’e çıktığını açıklayan Başbakan, “Akil insanlar büyük bir misafirperverlikle karşılanıyor ve son derece etkili oluyorlar” dedi. Sürece değinen Erdoğan, “Kardeşlik sürecinin önünde duranları tarih asla affetmeyecektir. Bu süreç her yönüyle ve herkes için hayırlı bir süreçtir” diye konuştu. Siyasi Kürtçülüğü de, Türkçülüğü de, Lazcılığı da reddettiklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, “76 milyonun kardeş olduğu bir Türkiye inşa ediyoruz. Aynı bayrak altında yaşayan her etnik köken birdir diyoruz” dedi.