Ege Üniversitesi mezunları dans öğreniyor

Ege Üniversitesi Mezunlar Derneği “Mezunlar Halk Dansları Topluluğu” çalışmalarına Küçük Spor Salonu’nda “Haydi ! Siz de ekipteki yerinizi alın…” sloganı ile başladı. Topluluk, Mayıs ayında Kampüs Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmesi planlanan halk dansları gösterisi için hazırlanıyor.

Ege Üniversitesi Mezunları Derneği Başkanı C.Orhan Çetinkalp, derneğin kuruluş amacının ihtiyaç sahibi olan öğrencilere burs vermek ve üniversiteden mezun olanların üniversiteden ayrı kalmamalarını sağlamak olduğunu ifade etti. Çetinkalp, ilk olarak Ege Sanat Atölyesi adında tiyatro topluluğunun kurulduğunu, ardından da dernek üyelerinin isteği üzerine halk dansları topluluğu adı altında çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Orhan Çetinkalp, “Topluluğa, üniversite dışından da katılım olabiliyor. Dernek üyeleri çalışmalara aileleriyle birlikte geliyor.

Belediyelerin kültürel etkinliklerinde, kongrelerde gösteri yapıyoruz” dedi. Dernek Başkan Yardımcısı Yasin Güngör ise, çalışmaların Ekim ayında başlayıp yıl sonuna kadar devam edeceğini söyledi. Güngör, Artvin, Zeybek, Üsküp, Teke Yöresi, Burdur ve Karadeniz yöresine ait halkoyunları oynadıklarını dile getirdi.

Ender Gündüz/Erdem Uysal/Tanju Güler