Uyuşturucu şebekesinin şaşkın kuryesi

İzmir’den yük gemisiyle yurtdışına gönderilmesi planlanan 11 kilo eroini Van’dan telim alan kurye, Antalya yerine Bodrum otobüsüne bindi. Yanlışlıktan haberi olmayan şebekenin elemanları Antalya’da, kurye ise eroinle Bodrum’da yakalandı.

Çeşme Limanı’ndaki yük gemileriyle Hollanda’ya ardından da Almanya’ya eroin götürülmek istendiğinin planlandığı bilgisini alan Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çalışma başlattı. Ekiplerin araştırmalarının ardından şebeke elemanlarının kimliklerinin saptanmasıyla da teknik ve fiziki takip başlatıldı.

YANLIŞ OTOBÜSE BİNDİ

İran’dan getirilen 11 kilo eroini çanta içerisinde Van’da teslim alan kurye, Antalya yerine yanlışlıkla daha önceki planda yer alan Bodrum otobüsüne bindi. Yanlışlığı fark eden narkotik timleri, operasyonu iki kente yayıp Bodrum ve Antalya’da önlem aldı.

Dinlendiğinden habersiz olan zehir tacirlerinin bulundukları yerler de bu sırada saptandı. Kurye, Bodrum’da otobüsden inip bağlantı kuracağı kişileri aradığı sırada polislerce 11 kilo eroinle yakalandı. Aynı dakikalarda, Antalya’da ise otogarda kuryeyi bulmaya çalışan zehir tacirleri de yine yakalanıp gözaltına alındı.

Şebeke lideri olduğu iddia edilen T.T. ile birlikte gözaltında bulunan 7 kişinin, eroini, yük gemisiyle, Romanya’ya oradan da karayoluyla önce Hollanda’ya ardından da Almanya’ya götürmeyi planladıkları belirlendi. Şebekenin uluslararası bağlantıları için de İzmir polisi, İnterpol'le bağlantıya geçti. Sorguları süren şüpheliler işlemlerin ardından adliyeye sevk edilecek.