Ünal Karaman Trabzonspor'dan istifa etti

 Trabzonspor futbol genel direktörlüğünden istifa eden Ünal Karaman, görevinde bulunduğu süre boyunca iyi bir idareci rolü oynadığını belirterek, "Kalmam zarar vereceği için gitmeyi seçtim" dedi.

Trabzonspor’da 4 ay önce göreve getirilen Ünal Karaman, yönetim ile yaşadığı anlaşmazlıklar sonucunda bugün düzenlediği basın toplantısıyla işinden ayrıldı. Ünal Karaman, tesislerde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Şu an şu koltuğa oturduktan sonra çok şey söylemenin doğru olmadığını düşünüyorum. Şu anda, herkesin deyimiyle futbolun patronu konumundaki görevimden istifa etmiş durumdayım. Bunu kamuoyu ile paylaşıyorum. Bir karar alınmışsa onun nedenlerine çok fazla girmemek lazım. Kurumsal yapıda her insan kendi başına liderdir. Liderlik yapanlar zaman zaman fikirlerde zıtlık yaşayabilirler. Bu yaşanan zıtlıklar camialara zarar verecek noktaya gelince birilerinin bu işten feragat etmesi gerekir. Bu aşamadan sonra yapacağımız hiçbir çalışma sağlıklı olmayacağı için görevimden ayrılıyorum. Bu dönem içerisindeki desteklerinden dolayı herkese teşekkür ediyorum. Benden tarafa hakkımı helal ediyorum, inşallah siz de helal edersiniz."

"KULÜBÜN MENFAATLERİNE OLMAYACAK HİÇ BİR ŞEYİN ALTINA İMZA ATMADIM"

Ünal Karaman, bir gazetecinin, "Üçüncü kez Trabzonspor’dan ayrılıyorsunuz, bunun asıl gerekçesi nedir?" şeklindeki sorusuna da şu cevabı verdi: 

"17-18 yaşından itibaren aynı şeyleri söylüyorum. Bir şeyi kafadan sildiğinizde geri dönüşünüz olmaz. Bireye hizmet etmek yerine camiaya hizmet etmeyi tercih ederiz. Allah şahittir, Trabzonspor’un menfaatlerine olmayacak hiç bir şeyin içerisinde işim olmadı. Benim pozisyonumdaki arkadaşlarımın zaman zaman çalışmada zorluğu olabilir. Çok sevdiğim Trabzonspor camiamda bu kurumsal kimlik oturacaktır. Bundan sonraki her türlü süreç hem bana hem kuruma zarar verecekti. Ben yüreğimin hissettiğini dolu dolu yaşayan bir insanım. Ayrılık nedenim o şekilde diyebilirim. İnşallah bundan sonra kurumsal kimlik oturur."

"YAŞADIĞIM HİÇ BİR ŞEYDEN PİŞMANLIK DUYMADIM"

Ünal Karaman, kulüpte tekrar görev almaktan dolayı pişmanlık duymadığını vurgularken şöyle devam etti:

"Yaşadığım hiçbir şeyden pişmanlık duymadım. Sayın hocamız Şenol güneşin geldiği dönemde de uzun süre birlikte çalıştık. İlk ayrıldığımız dönemde de hocam ayrılacaktı. Ona, (Abi dur başımızda, istediğin zaman kulübeye inersin) dedim. Ancak, (Hastayım, yorgunum) dediği için üstelemedim. Ama daha sonra bana, (Yönetim kurulu benim bırakmamı istemiyor, bu şekilde devam edelim) dedi. Ben de, (Bu şekilde devam etmeniz söz konusu olursa benim devam etmem söz konusu olmaz) dedim ve ayrıldım. Daha sonra İstanbul’da buluştuk. Bir araya geldik, sıkıntıları anlattı. Tekrar bir araya gelip, 'vira bismillah' dedik ve yeniden göreve başladık. Ardından hep beraber ayrıldık." 

"MUSTAFA HOCAYLA HİÇ BİR SORUNUM OLMADI"

Karaman, teknik direktör Mustafa Akçay ile hiçbir sorun yaşamadıklarını da ifade ederek, "Birkaç haftadır işleyişle alakalı rahatsızlıklarım vardı. Ama Mustafa hocayla hiçbir sorunum olmadı. Onun başarılı olması ve uzun yıllar Trabzonspor’da olması için elimden gelen tüm gayreti gösterdim. Benim Mustafa hocayla, sevginin, saygının, korumak, kollamanın ve yardımcı olmanın dışında hiçbir diyaloğum olmadı. Hiçbir olumsuzluk olmadı" diye konuştu.

"SÖZDE FUTBOLUN PATRONU KONUMDASINIZ"

Karaman, iyi bir idareci rolü oynadığını ifade ederken de şöyle dedi:

"Ben iyi bir idareci rolünü oynadım. Sözde futbolun patronu konumundasınız ama hem teknik kadroya, hem de yönetime gelecek çatlak seslerin karşısında olmaya çalıştım. Ama anladım ki hep kendimden veriyorum. Yeri geldi, alt yapıdan gelecek bir oyununun kararını bile verebilecek durumda olmadım. Hangi futbolun patronluğundan bahsediyorsunuz. Başkanımız çok tanıştığım bir insan değildi. İzmir’de kaleci Onur’un düğününde tanışmıştık. Kendisiyle sarıldık, tokalaştık ve helalleşerek ayrıldık. İnşallah Trabzonspor hep ileriye gider ve var olduğu günleri arar pozisyona düşmeyiz."

HAMİ MANDIRALI’YA TEKLİF GÖTÜRÜLECEK 

Yönetimin Ünal Karaman’ın istifasının ardından hemen futbol genel direktörlüğü arayışlarına başladığı öğrenildi. Yönetimin ilk etapta şu anda Mustafa Akçay’ın yardımcılığını yapan Hami Mandıralı ile bir görüşme yapacağı öğrenildi.