Türk Alman hukukçular İzmir'de buluşacak

İzmir, Türk-Alman Kamu Hukukçuları Forumu’na ilk kez ev sahipliği yapacak. İki ülkenin tanınmış hukukçuları Gediz Üniversitesi’nde buluşacak. Üniversiteler tüm yönleriyle masaya yatırılacak, bilimin önündeki engeller tartışılacak İzmir, önümüzdeki hafta önemli bir organizasyona sahne olacak.

Bir yıl Türkiye’de, bir yıl Almanya’da düzenlenen Türk-Alman Kamu Hukukçuları Forumu’nun 11’incisine Gediz Üniversitesi ev sahipliği yapacak. 10 ve 11 Ekim tarihlerindeki etkinliğe ülkemizden YÖK Denetleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. İlyas Doğan, Anayasa Mahkemesi’nin eski raportörü Prof. Dr. Osman Can ve Prof. Dr. Beril Dedeoğlu’nun aralarında yer aldığı 20 hukukçu katılacak.

Almanya’yı da Erfurt Üniversitesi’nden Prof. Dr. Arno Scherzberg, Köln Üniversitesi’nden Prof. Dr. Otto Depenheuer, Hamburg Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hans-Heinrich Trute ile birlikte toplam 14 akademisyen temsil edecek. İki ülkenin önde gelen hukukçuları, 2 gün boyunca üniversiteleri masaya yatıracak. Türkiye’deki ve Almanya’daki bilim kurumları karşılaştırılacak, daha özerk ortamların sağlanması için yapılması gerekenler ele alınacak. Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasin Sezer, bu forumun ilk kez İzmir’de düzenlenmesinin önemine işaret etti.

Prof. Dr. Sezer, birbirinden değerli hukukçuların hem üniversitelerin önünü açacak düzenlemeleri konuşacağını hem de bölgeyi yakından tanıyacağını dile getirerek, şunları söyledi:

“2003’ten bu yana tekrarlanan Türk-Alman Kamu Hukukçuları Forumu, 2 ülke arasında önemli bir yer buldu. Her sene farklı bir konuya hukukçu gözüyle bakılıyor, sonuçlar kitaplaştırılarak kamuoyuna ve çözüm mercilerine sunuluyor. Bu yıl da üniversitelerin idari, mali ve bilimsel özerkliği tartışılacak. İzmir, üniversitelerin daha da özerkleşmesi yolunda böyle bir misyon üstlenmiş olacak.”