Sağlık Bakanı Müezzinoğlu İzmir'de

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, son yıllarda sağlık alanında yapılan çalışmalarla anne ve bebek ölümlerinde önemli düşüşler kaydettiklerini, Türk insanının yaşam süresini uzattıklarını söyledi. Ölçülebilen göstergelerin, kazanım ve başarıların doğru politikalar uygulandığını ortaya çıkardığını kaydeden Müezzinoğlu, ancak kendileri için vatandaşın sağlık hizmetinden memnuniyetinin asıl parametre olduğunu belirtti. 

İzmir Hilton Oteli’nde başlayan Dünya Sağlık Örgütü Güz Okulu açılış toplantısına katılan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, 15 ülkeden gelen sağlık uzmanlarına Türkiye’nin sağlık politikasını ve yapılan çalışmaları anlattı. Son 10 yılda sağlık alanında ciddi çalışma ve reformlar gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Müezzinoğlu şöyle konuştu:

"Halkımızın sağlığı ile yaptığımız tüm çalışmalarda daima insan odaklı, hakkaniyetli, sürdürülebilir, kanıta dayalı politikalar oluşturma ve uygulama çabası içinde olduk. Sağlığı herkese ve her kesime eşit ulaştırmak için azami gayreti gösterdik ve göstermeye devam ediyoruz. Özellikle, yeterli gelir düzeyine sahip olamayanların ve dezavantajlı grupların sağlık hizmetlerine tam ve zamanında ulaşabilmesi gerekmektedir. Bu amaçla sağlık hizmetlerine ulaşımdaki bütün engelleri kaldırarak, bütün halkımızı genel sağlık kapsamı içine aldık."

Müezzinoğlu, İzmir'in en iyi EXPO'yu düzenlemesi konusunda hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

ÖNEMLİ PARAMETRE MEMNUNİYET

Çalışmalar sonucu anne ve bebek ölümlerinde önemli düşüşler kaydettiklerini belirten Bakan Müezzinoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnsanımızın yaşam süresini uzattık. Kazanımlarımızı ve başarılarımızı ölçebileceğimiz göstergeler, bize, doğru politikalar uyguladığımızı gösterdi. Ancak insanımızın, sunduğumuz sağlık hizmetlerinden duyduğu memnuniyet, bizim için ayrı bir öneme sahip parametre olmuştur."

'ORTAK SORUNLAR BELİRLENECEK'

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Koordinatörü Suzanna Jakop da, Türkiye’nin sağlık alanında önemli gelişmeler gerçekleştirdiğini ve büyük beklentileri karşıladığını gördüklerini söyledi. Jakop "Anne ve çocuk ölümlerinin düşüşüyle ilgili AB bölgesi ülkelerinin Türkiye’den öğrenecekleri çok şey var. Sağlık bilgisi, politika, strateji açısından fark yaratıldı. Güz Okulu’nda ana nokta sağlık bilgisi döngüsünü sağlamaya çalışmak olacak. Ortak sorunlar belirlenecek. Bunların çözümü üzerinde çalışılacak. Çıkacak sonuçlarla politikacılara önerilerde bulunacağız."

Toplantı sonrası Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, katılımcı uzmanlarla aile fotografı çektirdi.