Denizli Kamu Hastaneleri Birliği'nden 709 bin liralık tasarruf

Denizli'de Kamu Hastaneleri Birliği tarafından yapılan açıklamada, mali verimliliği arttırma çalışmaları kapsamında 2013 yılı ilk 6 ayında, bağlı hastanelerde elektrik, yakıt ve su giderlerinde toplam 709 bin lira tasarruf sağlandığı belirtildi.

Mali Hizmetler Başkanı Yusuf Kara, Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği olarak bugüne kadar geçen süre zarfında yapılanma ile ilgili işler, tıbbi alanda yapılan ciddi iyileştirmelerin yanı sıra mali verimliliği artırma noktasında il bazında elektrik, yakıt ve su kullanımında ciddi tasarruflar sağlandığını dile getirdi. Kara, Bakanlığın enerji verimliliği kapsamında Mühendislik Verimlilik Komisyonu kurularak, enerji verimliliği çalışmaları için Birliğe bağlı 12 ayrı hastanede ayrıntılı incelemeler yapılarak, enerji verimliliği eğitimleri verildiğini kaydetti. Kara,

“Yanlış kullanımlar anlatılmış, kullanım alışkanlıklarının değiştirilmesine yönelik çalışmalar yapılmış ve enerji tüketimleri düzenli takip edilerek, gerekli tasarruf tedbirleri alınmış ve bu kapsamda projeler üretilerek hayata geçirilmiştir. Böylece Servergazi Devlet, Denizli Devlet Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile 9 ilçedeki hastanelerde, 2013 yılı ilk 6 ayında, Birlik genelinde verilen sağlık hizmetleri yüzde 15 oranında artmış ve tüm fiyat artışlarına rağmen toplam 709 bin TL tasarruf sağlanmıştır” dedi.

Mevcut projelerin tamamlanması ile de 2014 yılında gerçekleşecek tasarrufun 1 milyon 500 bin lirayı geçeceğini öngördüklerini ifade eden Kara, “Hastanelerimizi ticarethane olarak değil sosyal faydası ön planda tutularak kamu adına hizmet veren kurumlar olarak görüyoruz. Kaynakları etkin ve verimli kullanarak elde edeceğimiz faydaları, verilecek sağlık hizmetinin kalitesini, konforunu yükseltmek amaçlı ve çalışanlarımızın memnuniyetini arttırmaya yönelik çalışmalar için kullanıyoruz” diye konuştu.