Oğlunun düğününden dönerken kazada can verdi

Aydın'ın Kuşadası İlçesi’nde oğlunu evlendirdikten sonra evine giderken, kestirme olduğu için otomobiliyle ters yöne giren Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün’ün dayısı 67 yaşındaki Şenay Serbes, şüpheli bir aracı takip eden polis otosuyla çarpıştı.

Kazada Serbes yaşamını yitirirken, 2 polis memuru yaralandı. Kaza, Kadınlar Denizi Sabri Mumcu Bulvarı Salı Kavşağı yakınlarında bugün saat 01.30 sıralarında meydana geldi. Kuşadası Belediye Başkanı CHP’li Esat Altungün’ün dayısı Şenay Serbes, dün akşam Kuşadası Turizm Uygulama Oteli’nde oğlu Evren'i Seçil Serbes’le evlendirdi. Düğüne gelen davetlileri tek tek gönderdikten sonra Şenay Serbes, eşi Nazife Serbes’i de alıp 09 AY 714 plakalı otomobiliyle Salı Kavşağı yakınındaki 1’inci Belkoop Güvercinada Sitesi’ndeki evine gitmek üzere yola çıktı. Evine kestirmeden gitmek isteyen Şenay Serbes, kavşaktan ters yöne girdi. Tam bu sırada, polisin 'Dur' ihtarına uymayan otomobille karşılaşan Serbes, araca yol verdi.

Arkadan başka aracın gelmeyeceğini düşünen Şenay Serbes ilerlemek isteyince, şüpheli otomobili kovalayan polis otosuyla çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle Şenay Serbes ve polis memurları Ali Rıza Kelen ile Mehmet Çalışkan yaralandı. Nazife Serbes ise yara almadan kurtuldu.

Üç yaralı ambulanslarla Kuşadası Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İki polis memuru ayakta yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildi. İlk belirlemelere göre beyin kanaması geçirdiği öğrenilen Şenay Serbes ise müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bu arada, polisin takip ettiği araç kısa sürede durduruldu, sürücüsü hakkında trafiği tehlikeye düşürdüğü gerekçesiyle işlem yapıldı. Şenay Serbes’in cansız bedeni otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Serbes’in bugün ikindi vakti Hanım Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından Adalızade Mezarlığı’nda toprağa verileceği bildirildi.