Koylarda temizlik yaptılar

Muğla'nın Bodrum İlçesi’nde, Bodrum Doğa Sporları Kulübü (BODOSK) üyeleri, Ada Boğazı mevkiinde çevre temizliği yaptı. Sporcular yaklaşık 60 poşet çöp topladı. Bitez Beldesi sınırlarındaki Ada Boğazı mevkiinde çevre temizliği için bir araya gelen BODOSK üyesi 30 kişi, Akvaryum Koyu’nda son bulan etkinliklerinde, yürüyüş yolu çevresi ve küçük koylarda çevre temizliği yaptı.

Ellerinde büyük çöp poşetleriyle 6 kilometre yol kat eden dernek üyeleri, yol boyunca ve makilikler arasında piknikçilerden kalan çöpleri toplayabilmek için çaba sarf etti. Sporcular Bodrum’a gelen tatilci ve turistlerin uğrak yerleri arasında olan Akvaryum Koyu’na ulaşıncaya kadar topladıkları çöpleri, poşetler içinde belediye görevlileri tarafından alınmak üzere belirli noktalara bıraktı.

Derneğin Genel Sekreteri Başak Karakoç, “Çevre temizliği yaparak bunu herkese gösterip bundan herkesin bir pay çıkarmasını istiyoruz. Elimizden geldiği kadar çöpleri topladık. İnsanlar ne yaptıklarını bilsin istiyoruz” dedi. Derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Cuma Kaya ise “Yürürken çevremize özen göstermeye çalışıyoruz. Doğada her koşulda çevre kirliliğini insanların yaptığının farkındayız ve bunu insanlara anlatmak için böyle bir etkinlik yaptık” diye konuştu.