Jandarmadan 'Fırtına' operasyonu

Muğla'nın Bodrum ve Marmaris ilçeleri ile merkeze bağlı köylerinde jandarma tarafından düzenlenen ve 'Fırtına' adı verilen operasyonda, 9 kişi gözaltına alındı, 134 kilo esrar madde ele geçirildi. Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, tütün ve mısır tarlalarında özel damlama sulama sistemi kurularak hintkeneviri yetiştirildiği ve uyuşturucu temin edildiği yönünde ihbar aldı.

Çalışma başlatan jandarma, zanlıların uyuşturucu ticareti yaptıklarını saptadı. Teknik ve fiziki takibin ardından jandarma, merkeze bağlı Çamoluk, Göktepe, Taşlı, Kuzluk köyleri ile Bodrum ve Marmaris ilçelerinde operasyon düzenledi. 'Fırtına' adı verilen operasyonda, Ö.S., H.S., E.Ç., M.Ç., M.A.K., Ş.Y., K.K., A.Ç. ve T.K., gözaltına alındı.

Uyuşturucuyu, özellikle turist ve okul çağındaki gençlere sattıkları belirlenen zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 134 kilo 725 gram esrar, 450 kök hintkeneviri, 2.5 litrelik pet şişe içinde kenevir tohumu, hassas terazi, üç av tüfeği ve 25 av tüfeği fişeği ele geçirildi. Jandarmada işlemleri tamamlanan 9 kişi bugün öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi.