DEÜ Mayo Clinic'in profesörlerini ağırladı

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı’nın 8-9 Ekim tarihleri arasında İzmir’in Çeşme İlçesi’nde düzenlediği 'Multipl Miyelom ve Plazma Hücre Hastalıkları Sempozyumu', ABD’nin ünlü sağlık kuruluşu Mayo Clinic’den 6 profesörü ağırladı.

Çeşme Ilıca Otel’de 9 Ekim’e kadar sürecek sempozyumun açılışına, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, DEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda, DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Refik Mas, Hematoloji Bilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Bülent Ündar, Prof. Dr. Fatih Demirkan, Prof. Dr. Mehmet Ali Özcan, Doç. Dr. İnci Alacacıoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Özden Pişkin ve Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden 100’ün üzerinde akademisyen katıldı.

Mayo Clinic’ten Prof. Dr. Angela Dispenzieri, Prof. Dr. Ahmet Doğan, Prof. Dr. Morie Gertz, Prof. Dr. Shaji Kumar, Prof. Dr. Robert Kyle ve Prof. Dr. Nelson Leung’un konuşmacı olarak katıldığı sempozyumun ilk gününde 'Multipl Myeloma' olarak adlandırılan kan/plazma hücrelerinden kaynaklanan, orta ve ileri yaşlarda ortaya çıkan kanser türünün tanı ve tedavisinde gelinen son noktaları ve ileriye dönük çalışmalar anlatıldı.

Sunumların İngilizce olarak yapıldığı sempozyumda, Mayo Clinic ile okullarının ilk kez böyle bir ortak etkinliğe imza attığını belirten DEÜ Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. G. Hayri Özsan, “Yarın da devam edecek olan ve alanlarında dünya çapında söz sahibi olan doktorların deneyimlerini paylaşacağı bu sempozyum, mevcut tedavilerin gözden geçirilmesi ve ileriye dönük uygulamalar konusunda ışık tutacaktır. Amacımız, bilimsel olarak başarılı bir toplantı düzenlerken, bu hastalıklarda bilgilerimizi tazelemek, arttırmak ve paylaşmak. Amerika ve dünyanın en saygın kliniklerinden Mayo Clinic ile bağlantılarımızı ve bilimsel işbirliğimizi sürdürmek” dedi. 

DEÜ Rektör Yardımcısı Halil Köse de Tıp Fakültesi ile ilgili kısa bilgi verip, “49 işlevsel olarak hizmet veren araştırma merkezimiz var. Bu araştırma merkezlerimizden en önemli üç tanesinde biri Biyomedikal Ar-Ge Merkezi. 2015 yılında tam olarak araştırmaya geçeceğini düşünüyoruz. Üniversite olarak eğitime araştırmaya çok önem veriyoruz. Hemotolojide özellile araştırma gerektiren en önemli bilim dallarından biri. Hastanemiz bünyesinde bunun için bir iş adamının bağışıyla bir hemotoloji hastanesi yapılıyor” diye konuştu.