Karşıyaka'dan ayrıldılar, gözde oldular

PTT 1'inci Lig takımı Karşıyaka’nın geçmişte beğenmeyip kapının önüne koyduğu futbolcular, yeni takımlarında fırtına gibi esiyorlar. 

Karşıyaka'da 2010-11’de büyük umutlarla gelip hayal kırıklığı yaşayan Bilal Kısa ve 2006-2007’de yarım sezon oynayan Kenan, Akhisar Belediyespor formasıyla Süper Lig’de iyi oyun ortaya koyuyor. Köksal Yedek, 2009-10’daki Karşıyaka macerasından sonra gittiği Sanica Boru Elazığspor’da 2011-12’de şampiyonluk yaşayıp Süper Lig’de de takımın bankosu oldu.

Karşıyaka’ya İzmirspor’dan gelip, 2003-2007 arasında bir türlü şans bulamayan Yiğit İncedemir, Manisa’da şampiyonluk yaşayıp Kardemir Karabükspor’a giderken, A Milli Takım’a kadar yükselmeyi başardı. Ekrem Kayseri Erciyespor, Koray Medical Park Antalyaspor, Kıvanç Çaykur Rizespor’da Süper Lig'de ter akıtıyor.

Karşıyaka'dan yarım sezonda gönderilen Tisdell Mersin İdmanyurdu, Serdar Eylik Kayseri Erciyesspor, Murat Sözgelmez Çaykur Rizespor'dan Süper Lig biletini aldı. Tisdell ile Serdar Ankaraspor, Murat Balıkesirspor'la yine şampiyonluk mücadelesi veriyor.

Yeşil kırmızılıların 2009-10 sezonunda verim alamadığı Emrah Bozkurt, geçen sezon Kayseri Erciyesspor'u Süper Lig’e taşıyan isimler arasında yer aldıktan sonra bu sezon Mersin’de yine şampiyonluk kovalıyor. Erçağ ve altyapıdan çıktıktan sonra hiç şans bulamayan Kerem Can, 3 yıldır Adana Demirspor’u sırtlıyor. Karşıyaka'daki maceraları kısa süren Soner, Cemil, Turgay, Adnan ve Murat Akyüz Samsunspor, Engin ve Banahene Şanlıurfaspor, Ufukhan Orduspor, Orhan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'la Süper Lig’e çıkma mücadelesi veriyor.