Çift kol naklinin kahramanı konuştu

Aydın'ın Umurlu beldesinde yaşayan ve Türkiye’nin ilk çift kol naklinin kahramanı olan Cihan Topal, üyesi olduğu Zafer Mahallesi Avcılık ve Atıcılık İhtisas Kulübü Derneği üyeleriyle biraraya geldi. Avcı dostlarına seslenen Topal, “Organ bağışı sayesinde sağlığıma kavuştum ve bugün aranızdayım. Hepinizi organ bağışına davet ediyorum” dedi.

Umurlu beldesinde slaj makinesine iki elini bileklerden kaptıran ve iki yıl bu şekilde yaşayan Cihan Topal, 27 ay önce Akdeniz Üniversitesi’nde yapılan ilk çift kol nakli ile tıp tarihine geçti. Zafer Mahallesi Avcılık ve Atıcılık İhtisas Kulübü Derneği üyesi olan 32 yaşındaki Cihan Topal, İmamköy Köyü Ilıca mevkiinde düzenlenen Av Bayramı’na katıldı. Avcı arkadaşlarıyla hasret gideren Topal, organ bağışının önemine dikkat çekti. Organ nakliyle sağlığına kavuşan Topal,

“Biliyorsunuz daha önce bir kaza geçirdim ve kollarımı yitirdim ama organ bağışı sayesinde sağlığıma kavuştum ve bugün aranızdayım. Hepinizi organ bağışına davet ediyorum. Herkesin bir gün buna ihtiyacı olabilir” diye konuştu. Dernek Başkanı Cahit Sabancı da, üyelerini organ bağışında bulunmaya davet edip, “2008 yılından bu yana derneğimize üye olan Cihan Topal arkadaşımızı bugün aramızda görmek beni çok duygulandırdı. Bugün tekrar sağlıklı bir şekilde aramızda ve avcılarımızla gezebiliyor, ellerini kullanabiliyor. Allah kimseye böyle bir kaza vermesin. Lütfen organ bağışında bulunan” ifadelerini kullandı.