43 yıllık eşine okul hediye edecek

Denizlili işadamı Ahmet Çalışkan, 43 yıllık eşi Sıdıka Çalışkan’a evlilik yıl dönümü nedeniyle okul hediye edecek. Ahmet Çalışkan, Valilikte düzenlenen törenle Yenişehir Mahallesi’ne ortaokul yaptırmak için protokol imzaladı.

Denizlili işadamı Ahmet Çalışkan, 43 yıl önce 4 Ekim’de evlendiği eşi Sıdıka Çalışkan adına okul yaptıracak. Vali Abdülkadir Demir’in makam odasında düzenlenen protokol imza törenine katılan işadamı Çalışkan, üç yıl önce de kendi adını taşıyan anaokulu yaptırdığını belirtti. Çalışkan,

"Eşimin adına okul yaptırmak için Vali Abdülkadir Demir ile görüştüm. Yenişehir Mahallesi’nde ortaokul ihtiyacı olduğunu öğrendim. 4 Ekim’de evliliğimizin 43’üncü yılını kutladık. Eşime, evlilik yıl dönümü nedeniyle anlamlı bir hediye vermek istedim ve evlilik yıl dönümünü kutladığımız hafta okul protokolünü imzaladım" dedi. Sıdıka Çalışkan ise "Çok mutluyum. Okulun açılışı da inşallah evliliğimizin 44’üncü yılında yapılır. Bir okulda adımın ilelebet yaşayacak olması beni hem gururlandıracak hem de mutlu edecek" diye konuştu. Vali Abdülkadir Demir, Çalışkan çiftini kutladı, "Denizlili hayırseverlerimizin destekleriyle eğitimdeki eksikliklerimiz hızla gideriliyor. Bu yılın ilk 9 ayında hayırseverler eğitime 10 milyon 850 bin TL katkıda bulundu" diye konuştu. Yaklaşık 1 milyon 100 bin TL’ye mal olması düşünülen okulun 24 derslikli olacağı bildirildi.