Bucaspor'da Kılıç yoksa İnal var

PTT 1'inci Lig ekibi Bucaspor'un yardımcı antrenörü Ümit İnal, teknik sorumlu olarak sahaya çıktığı maçlarda teknik direktör Kemal Kılıç’ın yüzünü kara çıkarmadı. 2005-06 sezonunda futbolu bıraktıktan sonra Kılıç’ın yardımcısı olarak Boluspor, Adanaspor, Karşıyaka, Şanlıurfaspor, Göztepe ve 2 kez Bucaspor’da görev alan Ümit İnal, özellikle son iki sezondaki performansıyla dikkati çekti.

Ümit İnal, geçen sezon Göztepe’de takımın başında yer aldığı 6 lig maçında 3 galibiyet, 2 beraberlik, 1 mağlubiyet, bu sezon da Bucaspor’da 2 galibiyet, 1 yenilgi aldı. PFDK tarafından 5'inci haftadaki Denizlispor randevusunda hakeme tepkisi ve soyunma odasına girme yasağını ihlal ettiği için 7 maç ceza alan Kemal Kılıç’ın kararlarına göre hareket ettiğini dile getiren Ümit İnal, şöylededi:

"Taktiğı müsabakadan önce teknik direktörümüz belirliyor. Hangi durumlarda kimleri alıp, kimi çıkaracağımıza önceden karar veriyoruz. Maç sırasında iletişim kurmak yasak olduğu için gerektiğinde küçük insiyatifleri kullanmaya çalışıyorum." Bucaspor Eyüpspor’u kupan elediği kupanın dışına ittiği müsabakada da görev alan Ümit İnal; 1461 Trabzon, depasmanda Balıkesirspor ve Samsunspor maçlarında da sahada olacak.