Diyarbakır'a birlikte gidecekler

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bir süre önce çözüm sürecine destek vermek amacıyla gideceklerini açıkladığı Diyarbakır gezisine, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Yusuf Kenan Çakar’ı da davet etti.

Kenan Çakar, Diyarbakır davetine, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti grubu adına katılacaklarını açıklayarak, “Sayın Kocaoğlu'nun Diyarbakır'a yapacağı ziyarete katılmamız için davet almış bulunmaktayız. Bu ziyaret aynı zamanda İzmir’in demokrat kimliğini öne çıkaracak ve tüm illerimize örnek olacaktır. Sayın Kocaoğlu’nun barış sürecine katkı koymak gerektiğine yönelik sözleri de bu ziyaretin önemini artırmaktadır. İzmir’in önde gelen temsilcileri ile birlikte 23 Mayıs tarihinde gerçekleşecek bu büyük buluşmaya, İzmir Büyükşehir Meclisi AK Parti grubu olarak katılıp İzmir-Diyarbakır kucaklaşmasında yerimizi alacağız” dedi.

Aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili de olan Çakar, ziyaretin İzmir ve Diyarbakır arasında bir gönül köprüsü kurmak için atılmış önemli bir adım olacağını da söyledi. Çakar, “Ülkemizde kalıcı barışın sağlanması sürecine önemli bir katkı olacağına inandığımız bu ziyaret, aynı zamanda insanlarımızın birbirini daha iyi tanımasına ve kaynaşmasına vesile olacaktır. Bu anlamlı ziyaret tüm illerimiz arasında kurulması gereken gönül köprüsü için atılmış önemli bir adım olacaktır” şeklinde değerlendirmede bulundu.