Zehir tacirlerinden arı kovanlı, salçalı yöntem

İzmir'de uyuşturucu şebekesine yönelik düzenlenen iki operasyonda, 10 şüpheli toplam 324 kilo 260 gram esrarla yakalandı. Yeni yollar deneyen şüphelilerin, esrarı muhafata ederken arı kovanlarına gizledikleri, sevkiyat sırasında ise streç filmle sardıkları paketlerin üzerine salça sürerek et görünümü verdikleri ortaya çıktı. Kent merkezinde uyuşturucu satmaya çalışan kişilere yönelik araştırma yapan İzmir Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şebeke elemanlarının kimliklerini tespit etti.

Fiziki ve teknik takibe alınan şüphelilere yönelik İzmir ve Aydın'ın Didim İlçesi'nde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda R.İ., A.D. ve M.M. yakalandı. Şüphelilerin araçlarında İzmir'e getirdikleri uyuşturucunun sarılı olduğu streç film kaplı paketlerin arasına salça sürdükleri belirlendi. Şüphelilerin bununla hem uyuşturucudan çevreye koku yayılmasını önlemeyi hem de olası yol kontrollerinde et taşıdıklarını söyleyerek polisi kandırmayı planladıkları saptandı. Yine şüphelilerin, Didim'in Doğanbeyli Köyü Dalyanbaşı mevkiinde kullandıkları evde de sadece arı kovanları bulundu. Bunları inceleyen polis, uyuşturucu tacirlerinin arı kovanlarından boş olanlara esrarı gizlediklerini belirledi. Toplam 282 kilo 600 gram esrarla yakalanan üç şüpheli, işlemlerin ardından sevkedildikleri adliyede tutuklandı.

İKİNCİ OPERASYONDA 41 KİLO

Narkotik timlerinin Bornova İlçesi'ndeki ikinci operasyonunda ise bu kez içerisindeki kişilerin hareketlerinden şüphelenilen üç araç durduruldu. Bu araçlardan birisinde 41 kilo 660 gram esrar ele geçirildi. Diğer iki araçtaki kişilerin de bu uyuşturucu kaçakçılığıyla bağlantılı oldukları saptandı. Gözaltına alınan ve uyuşturucuyu İzmir'de bağlantı kurdukları kişilere pazarlamayı planlayan 7 şüphelinin, işlemlerin ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.