İzmir Kısa film yarışması sonuçlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Engelsizmir 2013 Kongresi kapsamında düzenlediği Kısa Film Yarışması’nı Ali Can Gül’ün “Engel” isimli eseri kazandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Ekim-3 Kasım 2013 tarihleri arasında gerçekleştireceği Engelsizmir 2013 Kongresi kapsamında organize edilen sanat yarışmalarının sonuncusu da tamamlandı.

Pınar ve DYO A.Ş. ana sponsorluğunda Güzelyalı Rotary Kulübü ve Yaşar Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen kongrenin önemli ayaklarından biri olan “Engelleri Kaldıralım“ konulu fotoğraf ve karikatür yarışmalarından sonra sıra Kısa Film Yarışması’ndaydı.

Başkanlığını Prof. Dr. Şefik Güngör’ün yaptığı, Doç. Dr. Melek Atabey, Yrd. Doç. Dilek Tunalı, Yrd. Doç. Murat Ünal, Arş. Gör. Sumru Yıldırım ile Kemal Aşkan’dan oluşan jüri, gönderilen 34 eser arasında seçim yaparken oldukça zorlandı. Yarışmacılardan Ali Can Gül “Engel” isimli filmiyle birinci, Fatih Emre Aksoy “Dilenci” isimli filmiyle ikinci, Faruk Akgül “Yaz Bunu” isimli filmiyle üçüncü oldu.

“Sıradan Ol” isimli filmiyle Fatih Tuncay ve “Çöplük” isimli filmiyle de İbrahim Nakçi mansiyon ödülü almaya hak kazandı. Engelsizmir kapsamında düzenlenen ve sonuçları daha önce açıklanan fotoğraf ve karikatür yarışması ile kısa film yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri, 24 Ekim 2013 tarihinde düzenlenen törenle verilecek.