İzmir'de 7 kız öğrenciye taciz iddiası

İzmir'in Urla İlçesi'nde bir lisede görev yaptığı sırada iddiaya göre 7 kız öğrenciye cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen edebiyat öğretmeni 38 yaşındaki O.O.Ö. önce mahkeme tarafından serbest bırakıldı, savcının itirazı üzerine tutuklandı.

Öğretmen O.O.Ö.'nün tutuklanmasına neden olan olay iddiaya göre geçen yıl yaşandı. Bir kız öğrenci öğretmeninin kendisini taciz ettiğini annesine anlattı. Anne durumu Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne şikayet etti. Fakat öğretmen hakkında herhangi bir işlem yapılmadı. Bu dönem eğitim yılında okula giden anne öğretmeni tekrar okulda görünce, emniyete ve savcılığa gidip şikayetçi oldu. Öğretmen O.O.Ö., İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Yenişehir Motor ve Meslek Lisesi'ne tayin edildi.

Emniyet Müdürlüğü Çocuk Bürosu ekipleri okulda yaptıkları araştırma sonucu yaşları 15- 17 arasında değişen 6 kız öğrencinin de tacize uğradığını ve şikayetçi olduklarını tespit etti. Savcının talimatıyla harekete geçen İlçe Asayiş Çocuk Bürosu Ekipleri, üç gün önce İzmir'de görev yapan öğretmen O.O.Ö.'yü gözaltına aldı. Öğretmen nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı'nın bir üst mahkemeye itirazı sonucu öğretmen O.O.Ö., dün tekrar yakalandı. Mahkemeye ikinci kez çıkartılan O.O.Ö. tutuklandı.