Erdoğan-Bahçeli gerginliği

Eski milletvekilleri Nevzat Kösoğlu ile Sebahattin Aras Kocatepe Camii'nden son yolculuklarına uğurlandı. Erzurum 14, 17 ve 18’nci dönem milletvekili Sebahattin Aras ve 16’ncı dönem Erzurum milletvekili Nevzat Kösoğlu’nun cenaze namazları Kocatepe Camisi’nde kılındı.

Cuma namazı sonrası Kocatepe Camisi İmamı İsmail Coşar'ın kıldırdığı cenaze namazına, Kösoğlu ve Aras'ın yakınlarının yanı sıra TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu, Salih Kapusuz, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, çok sayıda eski bakan ve milletvekili katıldı.

Cuma namazı sonrası cenaze namazı için yerine geçen Başbakan Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin yanından geçerken selamlaşmamaları dikkati çekti.

BARİKAT GERGİNLİĞİ

Bu arada, güvenlik tedbirleri nedeniyle cenaze namazı öncesi vatandaşlarla protokol arasına kurulan barikata bazı vatandaşların itiraz etmesi sonrasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Gerginlik sırasında polis ve vatandaşların yumruklaştığı görülürken vatandaşlar, “Polis dışarı, "Ya Allah bismillah Allahu ekber" şeklinde slogan attı. Polisin barikatı kaldırmasının ardından gerginlik sona erdi. Kocatape Camisi etrafında da olağan üstü güvenlik tedbirleri uygulanırken camiye etrafındaki bir çok cadde ve sokak trafiğe kapatıldı. Bu nedenle Başkent’in Kızılay semtine gelen cadde ve sokaklarda 3 saatlik yoğun trafik yaşandı.