Tayyip Erdoğan'ın diktasını kabul etme noktasında değiliz

BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, başkanlık sistemiyle ilgili olarak, “Kürt sorununu çözüp tek insan, tek adam, yani burada Recep Tayyip Erdoğan hedeflendiği için adam diyorum, diktasını kabul etme noktasında asla olmadık” dedi.

Eğitimde Ortak Çözümler Derneği ve Diyarbakır Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü’nün (DİSA) Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği konferans salonunda düzenlenen “Üniversiteli Gençler Mezopotamya’da Buluşuyor” isimli panelde konuşan Beştaş, Kürt sorununu çözüp tek adam diktasını kabul etme gibi bir durumları olmadığını belirterek, bütün farklı kimliklerin kabulünü ilk günden beri savunduklarını söyledi.

Beştaş, “Kürt sorununu çözüp tek insan, tek adam, yani burada Tayyip Erdoğan hedeflendiği için adam diyorum, onun diktasını kabul etme noktasında asla olmadık ve olmayacağız. Biz anayasal olarak da Türkiye’nin Kürtlerin statülerinin karşılamasının Türkiye’deki bütün farklı kimliklerin ve inançların anayasal koruma altına alınması gerektiğini ve bütün farklılıkların kabulünü çok net bir şekilde ilk günden bugüne kadar savunduk, hala da savunmaya devam ediyoruz” dedi.