Mezuniyet ayaklarını yerden kesti

Haziran ayında İzmir Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünden mezun olan Esra Kocatüfenk, Pegasus Havayolları’nda kariyer basamaklarını tırmanmaya başladı. İş dünyasının ihtiyaç duyduğu ara eleman ihtiyacının karşılanmasında önemli rol oynayan Meslek Yüksekokulları, mezunlarının istihdama katılması ile sektördeki yerlerini daha da sağlamlaştırıyor.

İzmir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünden Haziran ayında mezun olan Esra Kocatüfenk, üniversite eğitimi sırasında yaptığı stajlar ve okurken edindiği çalışma deneyimiyle Pegasus Havayolları’nda kariyer basamaklarını tırmanmaya başladı.

Kocatüfenk, öncelikli hedefinin eğitimini lisans ve yüksek lisans düzeyine taşımak olduğunu dile getirdi. İzmir Üniversitesi’ndeki eğitimi sırasında Kıbrıs Cratos Premium Hotel & Casino’da staj yapma şansı yakaladığını belirten Kocatüfenk, “Yabancı dilimi geliştirmem ve insan ilişkilerimi güçlendirmem için yaptığım stajların çok faydası oldu. Meslek Yüksekokulu olmamız nedeni ile uygulama üzerine olan eğitimlerin özellikle yararını gördüm. Bu sayede de ilk iş deneyimimi Mövenpick Otel’de yaşadım” dedi.

Bugün pek çok akranının hayallerini gerçekleştirebiliyor olmasını aldığı üniversite eğitimine bağlayan Kocatüfenk, “Öncelikli hedefim İzmir Üniversitesi’nde aldığım ön lisans eğitimini önce lisans, sonra da yüksek lisans seviyesine çıkarmak” diye konuştu. Özel sektörde iş deneyimi bulunan akademisyenlerden eğitim almanın da önemli bir artı olduğu vurgulayan Kocatüfenk, İzmir Üniversitesi’ni ziyaretinde Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümü öğrencilerine yaşadığı deneyimleri aktardı.