Gediz potada büyük düşünüyor

Gediz Üniversitesi, basketbolda hedef büyüttü. Üniversite ve altyapı ekiplerinden sonra profesyonel takım kuruldu, ünlü spor adamları göreve getirildi.

Bölgesel Lig’de mücadele edecek Gediz, istikrarlı büyüyerek basketbolun devleri arasına girmek istiyor. Gediz Üniversitesi, basketbolda büyük hedeflere doğru emin adımlarla ilerliyor. Genel Sekreter Adnan Yeşildal’ın başkanlığını yürüttüğü Gediz Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü, Türk basketboluna yeni bir marka kazandırmak amacıyla bundan 3 yıl önce kolları sıvadı. Önce üniversite takımı kuruldu. Gediz Üniversitesi öğrencilerinden oluşan ekip, fırtına gibi esti, her yıl bir lig atladı. Kırmızı-Beyazlılar geçen sezon namağlup şampiyon olarak Türkiye Üniversitelerarası Basketbol Süper Ligi’ne yükseldi.

2013-2014 sezonunda bu ligde Ege Bölgesi’ni sadece Gediz Üniversitesi temsil edecek. Basketbolu ana spor dalı olarak belirleyen Gediz’in ikinci hamlesi altyapı oldu. Gelecek vaat eden 2000, 2001 ve 2002 doğumlu basketbolcular seçildi.

Yaşları 11 ile 13 arasında değişen, boyları ise 2 metreye yaklaşan küçük dev adamlar, katıldıkları turnuvalarda gösterdikleri performansla göz doldurdu. Başarı için kenetlenildi Potada gözünü büyük başarılara diken, İzmir’in adını bu sporda hem Türkiye’de hem yurtdışında daha çok duyurmak isteyen Gediz Üniversitesi, en son profesyonel takım oluşturdu.

Basketbol dünyasının tanınmış isimlerinden Kaan İşbilen genel menajerliğe, Cenk Duraklar genel koordinatörlüğe, Deniz Atak da antrenörlüğe getirildi. Beko Basketbol Ligi tecrübesi bulunan oyuncuların da yer aldığı 12 dev adamla kasım ayında sahaya çıkılacak, Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi 2’nci Grup’ta mücadele edilecek.

Basketbol için İzmir’in sayılı tesislerinden birini hazırlayan Gediz Üniversitesi’nin başarısı için malzemecisinden kondisyonerine, oyuncusundan yöneticisine herkes kenetlendi. Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk ve Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik de onlara güveniyor, “Desteğimiz tam. Üniversitemizi ve İzmirimizi gururlandıracaklarına eminiz” diyor.

Gediz Üniversitesi, Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi 2’nci Grup’ta ilk maçını Aydın 1923 ile yapacak. Gediz’in diğer rakipleri ise şöyle: Bayraklı Belediye, Muğla Orman, Çine Madran, Socar Petkim ve Bodrum Belediye...