Başbakan: BDP böyle giderse...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı namazını kıldığı Ataşehir'deki Mimar Sinan Camii'nden çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"GÖRÜŞMENİN İPLERİ KOPAR"

Başbakan Erdoğan, BDP heyetinin İmralı ziyaretleriyle ilgili soruya, "Henüz bana gelmiş net kesin bilgiler yok. O konuyla ilgili yorum yapmak doğru olmaz. BDP heyetinin açıklaması üzerinden yorum yapmam doğru olmayabilir" dedi. Erdoğan, BDP'nin Adalet Bakanlığıyla ilgili yaptığı açıklamalar değinerek,

"BDP verdiği mesajlarla Adalet Bakanlığımızla arasını açmamaya gayret etsin. Eğer verdiği mesajlar bu dozda gidecek olursa, Adalet Bakanlığıyla arasını açar ve böyle bir görüşmenin ipleri kopar" diye konuştu.

"BÖYLE BİR İSTİFA DOĞRUSU BEKLEMEZDİM"

Erdoğan, Yargıtay'ın verdiği karar sonrası Deniz kuvvetlerinde yaşanan istifalarla ilgili soruya ise, "Böyle bir istifa doğrusu beklemezdim. Bu konuda samimi, dürüst, vatanını milletini seven bir generalin veya amiralin böyle bir süreç içinde istifasının gerekçesini bilmiyorum anlamak da mümkün değil. Yargıda bir süreç vardır" şeklinde yanıt verdi.

"FATİH HOCAYLA DA GÖRÜŞTÜM"

Başbakan Erdoğan'a, bu akşamki kritik milli maç da soruldu. Erdoğan, "Skoru konuşmaya gerek yok. Tek hedefimiz bu maçtan galip çıkmaktır. Çünkü galip çıkmadığımız zaman bir anlamı yok. Play-Off'a yeter ki kalalım. Dün Fatih hocayla da görüştüm. Teknik kadroya ve sporculara başarılar diledim. Maçı televizyonda izleyip dualaramızla destek olacağız. İnşallah galibiyetle çıkarız" şeklinde konuştu.