Otomobille minibüs çarpıştı: 7 ölü,10 yaralı

Şanlıurfa'da bayram ziyareti için yakınlarını görmeye gidenlerin içinde bulunduğu otomobil, karşı yönden gelen minibüs ile kafa kafaya çarpıştı. Can pazarının yaşandığı kazada 2'si bebek 7 kişi öldü, 10 kişi yaralandı. Yakınlarının ölüm haberini alan kişiler ise, olay yerinde sinir krizi geçirdi. Kazanın ardından olay yerine gelen baba Ali Kızmaz ise, bebeğinin cansız bedenine sarıldı.Kaza, saat 11.00 sıralarında Şanlıurfa - Gaziantep karayolunun 15'inci kilometresinde meydana geldi. Kurban Bayramı nedeniyle Suruç'taki akrabalarını ziyaret etmek isteyen Kızmaz ailesinin fertleri, akrabası olduğu öne sürülen Cemal Aktaş yönetimindeki 63 SE 277 plakalı otomobil ile yola çıktı. Aktaş yönetimindeki otomobil, bilinmeyen nedenle kontrolden çıkarak karşı yönden gelen Suruç - Şanlıurfa seferini yapan ismi bilinmeyen sürücü yönetimindeki 63 FK 866 plakalı minibüs ile kafa kafaya çarpıştı.

CAN PAZARI YAŞANDI

Çarpışmanın etkisiyle otomobil savrulurken, minibüste devrildi. Her iki araçta hurdaya dönerken, olay yerinde can pazarı yaşandı. Kazayı gören diğer sürücüler, sağlık ve kurtarma ekipleri ile güvenlik güçlerinden yardım istedi. Olay yerine gelen güvenlik güçleri, kapanan Şanlıurfa - Gaziantep karayolunda önlem aldı. Sağlık ekipleri ise, araçlarda sıkışanlara ilk müdahalede bulundu.

7 ÖLÜ, 10 YARALI

Sağlık ekipleri yaptığı incelemede yakınlarına bayram ziyaretinde bulunmak için Suruç'a giden otomobilde bulunan; sürücü Cemal Aktaş, aynı aileden Necla, Cemil, İbrahim ve Halil Kızmaz ile ismi bilinmeyen 2 bebeğin öldüğünü saptadı. Minibüste bulunan 10 yolcunun ise yaralandığı belirlendi. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Şanlıurfa'daki hastanelere götürüldü.

YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Yaralılar, hastanelere sevk edildikten sonra otomobildeki cesetlerin çıkarılması için kurtarma ekipleri çalışma başlattı. Yarım saatlik çalışanın ardından cesetler sıkıştıkları yerden çıkarılarak, torbalara konuldu. Kazayı haber alarak, olay yerine gelen kişiler ise, yakınlarının ölüm haberi üzerine sinir krizi geçirdi. Göz yaşı dökerek, fenalık geçiren kişiler, cesetleri görmek isteyince güvenlik güçleri ile aralarında kısa süreli arbede yaşandı. Arbede kısa sürede sona erirken, fenalık geçiren kişileri ise sağlık ekipleri sakinleştirdi.

ÇOCUĞUNUN CESEDİNE SARILDI

Kazanın ardından olay yerine gelen Ali Kızmaz, ailesinin öldüğü haberini alınca gözyaşlarına boğuldu. Baba Ali Kızmaz, ismi bilinmeyen bebeğinin cansız bedenine sarılarak gözyaşları döktü. Yakınları ve güvenlik güçleri ile sağlık ekipleri tarafından sakinleştirilmeye çalışılan baba Kızmaz'a, hazır bekletilen ambulansta müdahalede bulunuldu. Cesetler, olay yerindeki incelemenin ardından otopsi için Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna gönderildi. Kapanan karayolu ise, araçların kaldırılmasının ardından yeniden trafiğe açıldı. Kazayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürdürülüyor.