Ve pilotlar İstanbul'a geldi

 

Lübnan'da 71 gün sonra serbest bırakılan Türk pilotlar Murat Akpınar ile yardımcısı Murat Ağca, özel uçakla Türkiye'ye getirildi. 
Atatürk Havalimanı'na inen uçağın yanına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Murat Akpınar ve Murat Ağca'nın ailesi gitti. Uçaktan inen pilotlar aylardır bekledikleri ana kavuştu. Murat Akpınar uçaktan iner inmez oğlunu kucakladı, havaya attı ve sarıldı... Pilotlar, Başbakan Erdoğan'a teşekkür ederek bir süre konuştular.
ERDOĞAN: HOŞGELDİNİZ 
Başbakan Erdoğan, pilotların aileleriyle birlikte aprona girerek, uçağın merdivenlerinin önüne geldi. Bu sırada alkışlar eşliğinde pilotlar Akpınar ve Ağca uçaktan indi. Erdoğan, pilotlara "geçmiş olsun" ve "hoşgeldiniz" derken, pilotlar ailelerine sarılarak hasret giderdi.
Uçağa girerek kısa bir süre içeride kalan Başbakan Erdoğan, pilotlar ve aileleri ile uçağın önünde bir süre görüştü. Karşılamaya, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve THY Genel Müdürü Temel Kotil de katıldı.
OĞLUNUN ADINI MURAT KOYACAK
Karşılamanın ardından açıklama yapan pilot Murat Akpınar, "İlk bir hafta uçakların sesini duyuyorduk. Nerede olduğumuzu anlamaya çalışıyorduk. Lübnan'nın güneyinde mi yoksa kuzeyinde mi diye. Namaz kıldık. Bizim oradan kaçmamız gibi birşey imkansızdı. Bunu transferler esnasında gördük. 71 gün boyunca onlarla iyi geçindik. Onların hayalinde iyi bir iki pilot kaldı. Oradakilerinden biri çocuğunun adını Murat koyacak. Belki de kaldığımız yerin girişine heykellerimizi dikecekler. Biz onlara çok şey ifade ettik. Türk insanını çok iyi temsil ettik. Bize herhangi bir şekilde kötü muamele yapılmadı. Bunu kesin bir ifade ile söylüyorum. Darbe veya şiddet yoktu. Zaten öyle birşey olsaydı bugün buraya gelmezdik. Herkese çok çok teşekkür ediyorum. Başbakanımızı teşekkür ediyorum. Bizi Türkiye'nin yalnız bırakmayacağını biliyoruduk" diye konuştu. 

Lübnan'da 71 gün sonra serbest bırakılan Türk pilotlar Murat Akpınar ile yardımcısı Murat Ağca, özel uçakla Türkiye'ye getirildi. Atatürk Havalimanı'na inen uçağın yanına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Murat Akpınar ve Murat Ağca'nın ailesi gitti. Uçaktan inen pilotlar aylardır bekledikleri ana kavuştu. Murat Akpınar uçaktan iner inmez oğlunu kucakladı, havaya attı ve sarıldı... Pilotlar, Başbakan Erdoğan'a teşekkür ederek bir süre konuştular.

BAŞBAKAN HOŞGELDİNİZ DEDİ

Başbakan Erdoğan, pilotların aileleriyle birlikte aprona girerek, uçağın merdivenlerinin önüne geldi. Bu sırada alkışlar eşliğinde pilotlar Akpınar ve Ağca uçaktan indi. Erdoğan, pilotlara "geçmiş olsun" ve "hoşgeldiniz" derken, pilotlar ailelerine sarılarak hasret giderdi.Uçağa girerek kısa bir süre içeride kalan Başbakan Erdoğan, pilotlar ve aileleri ile uçağın önünde bir süre görüştü. Karşılamaya, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve THY Genel Müdürü Temel Kotil de katıldı.

OĞLUNUN ADINI MURAT KOYACAK

Karşılamanın ardından açıklama yapan pilot Murat Akpınar, "İlk bir hafta uçakların sesini duyuyorduk. Nerede olduğumuzu anlamaya çalışıyorduk. Lübnan'nın güneyinde mi yoksa kuzeyinde mi diye. Namaz kıldık. Bizim oradan kaçmamız gibi birşey imkansızdı. Bunu transferler esnasında gördük. 71 gün boyunca onlarla iyi geçindik. Onların hayalinde iyi bir iki pilot kaldı. Oradakilerinden biri çocuğunun adını Murat koyacak. Belki de kaldığımız yerin girişine heykellerimizi dikecekler. Biz onlara çok şey ifade ettik. Türk insanını çok iyi temsil ettik. Bize herhangi bir şekilde kötü muamele yapılmadı. Bunu kesin bir ifade ile söylüyorum. Darbe veya şiddet yoktu. Zaten öyle birşey olsaydı bugün buraya gelmezdik. Herkese çok çok teşekkür ediyorum. Başbakanımızı teşekkür ediyorum. Bizi Türkiye'nin yalnız bırakmayacağını biliyorduk" diye konuştu.