''İntihar edeceğim'' dedi, etti...

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Beden Eğitimi Yüksekokulu (BESYO) 2’nci sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Cansu Ceyhan, erkek arkadaşına cep telefonundan, 'Ben intihar ediyorum' yazılı mesaj gönderdikten sonra fare zehiri içip kendini evin salonunun tavanındaki demire iple asarak yaşamına son verdi.

Akıncılar Mahallesi Erler Caddesi’ndeki öğrenci evinde, saat 01.00 sıralarında, Cansu Ceyhan, iddiaya göre aynı üniversitede eğitim gören erkek arkadaşı 23 yaşındaki A.C. ile henüz bilinmen bir nedenle telefonda tartıştı.

Bir süre sonra, evde yalnız olan genç kız, cep telefonundan A.C.’ye 'Ben ihtihar ediyorum. Kendine iyi bak' diye mesaj gönderdi.

A.C. de durumu hemen polise bildirdi. Ceyhan’ın kaldığı öğrenci evine gelen polisler, çilingir yardımıyla kapıyı açtırıp içeri girdi.

Polisler evin salonunda Cansu Ceyhan'ın tavandaki demire iple asılı cesedini buldu. Olay yerine gelen A.C., Ceyhan’ın ölüm haberini alınca sinir krizi geçirdi. Polisin evde yaptığı incelemede, genç kızın kendini asmadan önce fare zehiri de içtiği belirlendi.

Ceyhan’ın cesedi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, A.C’nin de ifadesine başvuruldu.