İzmir Otomobil Fuarı açıldı

İzmir Autoshow- Otomobil, Hafif ve Ağır Ticari Araçlar Fuarı, düzenlenen törenle 8’inci kez kapılarını açtı. Fuarda, 81 firmanın sergilediği yeni model araçların yanı sıra, ikinci el ekspertiz alanı ile klasik ve spor otomobiller stantları da ziyaret edilebilecek.

İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ) tarafından Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) ve Ege Otomotiv Derneği’nin (EGOD) desteği organize edilen İzmir Autoshow- Otomobil, Hafif ve Ağır Ticari Araçlar Fuarı, Kültürpark Uluslararası Fuar Alanı’nda düzenlenen törenle açıldı. Gelecek yıla ilişkin son model otomobillerin ve markaları özel tasarımlı statlarda ziyaretçilerin beğenisine sunulduğu fuar, 6 gün boyunca otomobil tutkunlarının adresi olacak.

'ARAÇ PARKI GENÇLEŞTİRİLMELİ'

Açılış töreninde konuşan ODD Genel Koordinatörü Hayri Erce, düzenlenen otomobil fuarının sektöre büyük katkı sağladığını söyledi. İzmir kentinin otomotiv alanında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Erce, Ege Bölgesi’nin ülkedeki otomotiv pazarının yüzde 30’nu oluşturduğuna dikkat çekti. Maliye Bakanlığı tarafından çevreyi daha az kirleten araç parkının oluşturulması için yaşı 20 üzeride olan araçlar için belli ödeme yapıldığına dikkat çeken Erce, ülkenin araç parkının gençleştirilmesinin önemli olduğunu söyledi.

'FUAR ALANI BİZE YETMİYOR'

EGOD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İduğ, 2011 yılında düzenlenen otomobil fuarına yaklaşık 50 bin ziyaretçinin geldiğini belirtti. Bu sene düzenlenen fuara katılımcı sayısının daha fazla olmasının beklendiğini belirten İduğ, "Uzakdoğu’nun en yeni modellerini bu fuarda görme şansı yakalayacağız. İzmirliler nostaljiyi sevdikleri için klasik otomobil fuarını yine unutmadık. Bu sene ilginç etkinliklerimizde fuar alanında olacak. Geçtiğimiz fuarda Kızılay bin ünite kan toplamıştı bu sene daha fazla olmasını umuyoruz. 2015 Yılında yapılacak otomobil fuar Gaziemir’deki yeni fuar alanında yapılacak. Artık bu alan bize yetmiyordu. Şu an 20 bin metrekarede yaptığımız fuarı o zaman 100 bin metrekarede gerçekleştireceğiz" dedi.

###galeri_3298###

AVRUPA’YA İHRAÇ EDİYORUZ

İzmir’in fuarlar kenti olduğunu ve otomobil fuarının da çok keyifli olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan, "İzmir otomotivde çok önemli bir yerdedir. İzmir tüm dünyaya otomotiv yan sanayi parçaları ihraç etmektedir. Kaliteli üretim yapan bir yan sanayimiz var. Avrupa’ya mal satmak kolay değildir. Otomobil fuarı da İzmir vizyonuna önemli katkılar sağlamaktadır" diye konuştu.

81 FİRMA YER ALDI

Kültürpark Uluslararası Fuar Alanı 1, 2, 3, ve 4 nolu hollerde açılan fuarda 81 firmanın gelecek yıla ilişkin son model otomobilleri ve markaların özel tasarımlı stantları ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Hafta içi 11.00 ve 20.00 saatleri hafta sonu ise 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaretçilere kapıları açık olan otomobil fuarının giriş ücreti 5 TL olarak belirlenirken, bu yıl öğrenciler ise fuara ücretsiz giriş yapabilecek.

KIZILAY KAN TOPLAYACAK

Otomobil fuarında ikinci el ekspertiz alanında ziyaretçiler ikinci el araçlarını piyasa değerini öğrenebilecek. İzmir Klasik Otomobilciler Derneği ve EGOD iş birliğinde ise yine fuarda klasik ve spor otomobillerde sergilenecek. Ayrıca fuar ziyaretçilerinden kan bağışı yapmak isteyen içinde Kızılay Kan Merkezi bağışları almak için stant kurdu.