Göztepe ve Karşıyaka'nın statlarına ne oldu?

Göztepe ve Karşıyakalı futbolseverler İzmir’e yapılması planlanan iki yeni stat konusundaki gelişmeleri heyecanla beklerken, İzmir Gücü Spor Vakfı (İZVAK) Başkanı Tuğrul Yemişçi, gelinen son durumla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Başkan Tuğrul Yemişçi, kulüp temsilcileri ve mimarların stat detay projelerini ayrıntılı görüştüğünü, TOKİ’nin bu konuda kapsamlı bir dosya hazırladığını söyleyerek, “Ankara’dan son aldığımız net bilgi, Spor Bakanlığı tarafından İzmir’e yapılacak statlar işinin tamamen TOKİ’ye verildiği, TOKİ’nin ise statların yapımı için en geç bu yıl sonuna kadar ihaleye çıkıp, işi başlatabileceği yönünde. Yani ok yaydan çıkmıştı. İki aylık sürede her şey daha da netleşecek. Yaşanan gelişmeleri İZVAK olarak kamuoyuna anında aktaracağız” dedi.

İzmir’de halen tüm iyi niyetli çabalara rağmen stat, salon ve futbol altyapı tesisleri eksikliğinin sürdüğünü, kulüp ve taraftarların yıllardır bu konuda hep ihmal edildiğinin de altını çizen Yemişçi, İZVAK olarak sorunların çözümü için yoğun olarak çalıştıklarını, Ankara’dan alınan sözlerin yerine getirilmesi için her türlü girişimi kulüp başkanlarıyla birlikte ısrarla yaptıklarını, yapmayı da sürdüreceklerini ifade etti.