Manisa'da Rottweiller dehşeti

Manisa’da AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Şule Uygur ve işadamı Rıfat Uygur çiftinin evlerinde beslediği 'Rottweiler' cinsi köpek 6 yaşındaki Gözde Kaçire’ye saldırarak başından yaraladı. Küçük bir köpeği de parçaladı. Kız çocuğunun başına 60 dikiş atıldı. Kaçire Ailesi, Uygur Ailesi hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Manisa Belediyesi’ne ait hayvan barınağında gözetim altına alınan köpeğin de kaybolduğu belirtildi. Olay, Manisa’nın Uncubozköy Semti’ndeki Kuleli Evleri’nde, geçen 19 Ekim Cumartesi günü meydana geldi. Kahvaltısını yapan Gözde Kaçire, arkadaşını çağırmak için dışarı çıktı. O sırada bahçede olan site yönecisinin eşi Canan Arıcan, başıboş ve tasmasız köpeği görerek site bekçisini uyardı. Köpeği gören Gözde de evlerine doğru koşmaya başladı. Bekçinin elinden kurtulan köpek koşarak Gözde’ye saldırdı ve onu yere yıktı. Kızının çığlıkları üzerine dışarı çıkan 30 yaşındaki anne Emine Kaçire kızının başının köpeğin ağzında olduğunu gördü.

Çılgına dönen Emine Kaçire, site bekçisiyle kızını kurtarmaya çalıştı. Çığlık sesleri duyan konşularının da yardımıyla kızını köpekten kurtaran Emine Kaçire, kucağına alarak eve getirmeyi başardı. Hızını alamayan köpek bu kez Emine Kaçire’nin komşusunun köpeğine saldırdı ve parçaladı. Güçlükle kontrol altına alınan köpek, siteye çağırılan Manisa Belediyesi’ne ait hayvan barınağına götürülerek gözetim altına alındı. Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Hafsa Sultan Hastanesi’nin Acil Servisi’ne kaldırılan Gözde Kaçire’nin başına 60 dikiş atıldı.

Kızının yaşadığı şoku hala üzerinden atamadığı belirten Emine Kaçire “Aileden davacı olmayacaktık. Çünkü Uygur Ailesi dostumuzdu. Ancak gözetim altındaki köpeğin kaybolduğunu öğnenince iyi niyetimizin suistimal edildiğini anladık. Köpek kilitli kafesten nasıl çıkar da kaybolur? Hem aile hem de barınaktaki görevliler hakkında suç duyurusunda bulunduk” dedi.

Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Şule Uygur da yaşanan olaydan büyük üzüntü duyduklarını, barınaktaki köpeklerinin kaybolmasıyla ilgili bilgilerinin bulunmadığını söyledi.

Şule Uygur barınaktaki görevlilerden de şikayetçi olduklarını belirtti. Manisa Belediyesi’ne ait hayvan barınağından sorumlu veteriner işleri müdürü Halil Erşahin de köpeğin kaybolmasıyla ilgili gerekli soruşturmayı başlattıklarını açıkladı.