Yamanlar'da zenginleştirilmiş eğitim

Üstün yetenekli çocukların eğitimde kullanılan ZEP (Zenginleştirilmiş Eğitim Programı) Özel Yamanlar İlkokullarında uygulanmaya başlandı.

Zenginleştirme modeli (The Schoolwide Enrichment Model) 1970’lerin başından beri Joseph S. Renzulli ve Sally M. Reis’in öncülüğünde geliştirildi. Üstün zekâlı ve yetenekli çocuklara uygulanan bu programın günümüzde diğer çocuklara da uygulanmaya başlandı. Yamanlar Eğitim Kurumlarının 1,2,3, ve 4. Sınıflarında uygulanan bu programda Görsel Algı, Düşünme Becerileri, Üretkenlik ve Akıl Oyunları uygulamaları ile öğrencilerin zeka gelişimlerine yardımcı olunuyor ve derslerinde ki başarılarının artmasına katkı sağlanıyor.

ZEP eğitimi ile öğrencilerin küçük yaşta hangi alanlarda yetenekli olduklarının tespit edilip o yeteneklere göre yönlendirilmesi amaçlanmaktadır. Berkeley Üniversitesinden Dr. Silvia Bunge tarafından yapılan araştırmaya göre 8 hafta süresince, haftada iki kez 1 saat 15 dakika Zenginleştirilmiş Eğitim Programı ile çalışma yapan çocuklarda en az 13 IQ puanı artış gözlendi. Bu neredeyse normal zeka seviyesindeki bir çocuğun parlak zeka, parlak zeka seviyesindeki bir çocuğun ise üstün zeka seviyesine çıkabilmesi anlamına geliyor.

Özel Yamanlar Eğitim Kurumlar Genel Müdürü Sebahattin Kasap “ Dünyanın eğitimde model olmuş ülkelerinde üstün potansiyelli çocukların eğitiminde uygulanan Zenginleştirilmiş Eğitim Programını 8 ilkokulumuzda oluşturduğumuz Laboratuarlarda öğrencilerimizi eğitmeye başladık. ABD ve Almanya’dan getirdiğimiz özel materyaller ile bu laboratuvarlarımızı donattık. Eğitim ve Öğretim ile ilgili dünyadaki uygulamaları öğrencilerimize veriyoruz.” dedi.