İsrail, Suriye'yi vurdu

- İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam yakınlarındaki bir askeri araştırma merkezine hava saldırısı düzenlediği iddia edildi. İsrail savaş uçaklarının Suriye'nin başkenti Şam yakınlarındaki Cemraya bölgesinde bulunan bir askeri araştırma merkezini bombaladığı bildirildi.

Bölgede ikamet eden tanıkların ifadelerine göre askeri araştırma merkezinin bulunduğu bölgeden gece boyunca çok şiddetli patlama seslerinin yükseldiği belirtildi.

İsrail'in, Suriye'nin Cemraya bölgesindeki askeri araştırma merkezini vurduğu anlara ait olduğu iddia edilen ve sosyal medyada paylaşılan amatör görüntü ve fotoğraflarda ise İsrail jetlerinin bombardıman altına aldığı alan rahatça görülüyor.

Suriye Devlet Televizyonu tarafından yapılan açıklamada İsrail jetlerince Suriye'ye yapılan bu hava saldırısının İsrail Devleti ile muhalifler arasındaki organik ilişkiyi açıkça ortaya koyduğu belirtildi. Suriye Devlet Televizyonu'nun hadiseye ilişkin açıklamasında, “Yeni İsrail saldırısı, necip ordumuz tarafından düzenlenen operasyonlarla sendeleyen terörist grupların moralini yükseltme girişimidir” ifadesine yer verildi. İsrail jetleri tarafından Suriye'ye düzenlenen bu hava saldırısını küçük ölçekli bir depreme benzeten Suriyeli muhabir Alaa İbrahim ise bu son saldırının geçtiğimiz 2 yıldır iç karışıklıklar içerisinde olan Suriye'de Cemraya bölgesinin gördüğü en şiddetli patlama olduğunu bildirdi.

Alaa İbrahim ayrıca hava saldırının Suriye tarafından birçok can kaybına neden olacağını iddia etti. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi tarafından yapılan açıklamada ise patlama esnasında havada İsrail jetlerini gören tanıkların olduğu kaydedildi. İsrailli yetkililerden ise şu ana kadar Suriye'ye yönelik son bir hava saldırısının düzenlendiği iddialarına herhangi bir resmi cevap gelmedi. İsrailli yetkililer bu sene Suriye'ye 2 defa hava saldırısı düzenlediklerini kabul etmişlerdi. Bu saldırılardan biri geçtiğimiz Ocak ayında yine Cemraya bölgesine düzenlenmiş, diğeri ise 2 gün önce Hizbullah'a silah sevkiyatı yaptığı iddia edilen bir konvoya düzenlenmişti.