Zafer yine Serena'nın

TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda teklerde kadınlar dünya 1 numarası ABD'li Serena Williams şampiyon oldu. Sinan Erdem Spor Salonu'nda gençekleştirilen turnuvanın tekler finalinde Serena Williams, Çinli Li Na'yı 2-6, 6-3 ve 6-0'lık setlerle mağlup ederek, mutlu sona ulaştı.

Turnuvada yenilgisiz şampiyon olan Serena Williams, 2 milyon 145 bin dolar para ödülü kazandı. Finale kadar yenilgi almayan Li Na ise 1 milyon 90 bin dolar para ödülü elde etti.

WTA Championshisps'te 8. kez yer alan Serena Williams, 2001 yılında kariyerinde ilk kez mücadele ettiği organizasyonda vatandaşı Lindsay Davenport sakatlığı nedeniyle çekilince, final oynamadan kupanın sahibi oldu. 2009 yılında da Doha'da kardeşi Venüs Williams'ı finalde mağlup eden Serena Williams, ikinci kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

Dünyanın 1 numarası, geçen sene ise finalde Rus raket Maria Sharapova ile karşılaştı. 2004 finalinin rövanşını alan Williams, mücadeleyi 2-0 kazanarak, 3. şampiyonluğuna ulaştı. Bu arada TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul" Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda çiftlerde Peng Shuai (Çin)/Hsieh Su-Wei (Tayvan) ikilisi, Rus Ekaterina Makarova-Elena Vesnina çiftini 6-4 ve 7-5'lik setlerle yenerek, şampiyon oldu.