ABD'li yazar İzmir Üniversitesinde

Cumhuriyet’in vefakar kadın öğretmeni Adalet Hanım’ın Balkan Savaşı’ndan Kurtuluş Savaşı mücadelesine, oradan Cumhuriyet’in ilk yıllarına uzanan inanılmaz hayat hikayesini kaleme alan Amerikalı yazar Judy Light Ayyildiz, İzmir Üniversitesi’ne konuk oldu.

İzmir Üniversitesi, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü Seminerlerinin bu yılki ilk konuğu yazar, şair ve yaratıcı yazarlık ve sahne sanatları konusunda akademisyenlik yapan Judy Light Ayyildiz oldu.

Ayyıldız, 2012 yılında Türkiye’de basılan, kayınvalidesi, Cumhuriyet’in vefakar kadın öğretmeni Adalet Hanım’ın Balkan Savaşı’ndan Kurtuluş Savaşı mücadelesine, oradan Cumhuriyet’in ilk yıllarına uzanan inanılmaz hayat hikayesini kaleme aldığı “Kırık Diken” adlı romanından bölümler okudu. Ayyıldız bu kitabı ile Uluslararası Kitap Ödülü kazanmıştı. Ayyıldız “Neyi, Niçin, Nasıl Yazıyorum” başlıklı konuşmasında yaratıcı yazarlık sürecini aşamalar halinde anlattı.

Yazar, ifade etmenin ve duygusal dışavurumun nefes almak kadar önemli ve yaşamsal bir ihtiyaç olduğunu hissedenlerin düzenli bir çalışmayla eserler verebileceklerini, bunun bir boyutunun da bol okuma ve zaman planlaması olduğunu belirtti. Ayyıldız, “Yazarlık, dinmeyen bir merak ve ilerde kullanmak üzere devamlı bir şeyler toplamak zorunda olunan çöpçülüktür” dedi.