Karşıyaka'da 8 bina yıkıldı

Karşıyaka Belediyesi, kentin ulaşım aksları üzerindeki düzenleme çalışmalarına devam ediyor. Son olarak, Mavişehir’i Anadolu Caddesi’ne bağlayan Caher Dudayev Bulvarı üzerinde yapılan çalışmayla, yol gövdesinde kalan 8 bina yıkıldı.

40 metre genişliğindeki yol gövdesinde kalan binalar Belediye ekipleri tarafından yıkılarak alan boşaltıldı.

Caher Dudayev Bulvarı’na bağlanacak olan yolun üzerinde kalan binaların hak sahipleri ile tek tek görüşen Karşıyaka Belediyesi, imar çalışmaları doğrultusunda vatandaşlarla anlaştı. Yapı Kontrol Müdürlüğü koordinasyonu ile yapılan çalışmada hak kaybına uğramayan vatandaşlar evlerini boşaltınca, yıkım araçları geldi.

Yeni açılacak cadde üzerinde bulunan 7 adet tek katlı bina ile bir adet üç katlı binanın yıkımı bir günde gerçekleştirildi.

Belediye araçlarıyla enkaz taşınarak, alan düzeltildi. Yapılan yeni yıkımlar ile birlikte yolun İZBAN hattına kadar olan kısmı açılmış oldu.

Karşıyaka’da özellikle Mavişehir bölgelerinde kaçak ve yanlış yapılanmaları, vatandaşları da mağdur etmeden yıktıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Kentimizin doğru planlama ile gelişmesini ve büyümesini istiyoruz. Bu nedenle de, geçmişten kalan plansızlıkları düzeltebilmek için böyle çalışmalar yapmak zorunluluğu doğuyor. İmar planlarına uygun çalışmalarımız devam edecek. Buradaki yeni cadde açıldığında bölgedeki trafik sıkışıklığı da büyük ölçüde bertaraf edilecek'' dedi.