Finlandiyalı iş kadınları İzmir'de

Finlandiya Kadın Girişimciler Derneği Genel Müdürü Heli Jarvinen, Finlandiya Büyükelçiliği Ekonomi Ofisi Müdürü Mika Mickelsson, Ankara Girişimci İş Kadınları ve Destekleme Derneği Başkanı Renan Ceylan, Ege Girişimci İş Kadınları Derneği (EGİKAD) İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD üyeleri, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Heyete ev sahipliği yapan EBSO’nun ilk kadın Meclis Başkan Yardımcısı Işın Yılmaz, iş dünyasının temsilcisi kadınlarla EBSO çatısı altında birarada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Yılmaz, kent dışından gelen kadın girişimcilere İzmir’in ılıman iklimi, dünyaca ünlü sahilleri, tarihi ve kültürü, sağlık turizminde kullanılan jeotermal kaynakları, ulaşım kolaylıkları, küresel pazarlara yakınlığı, kaliteli işgücü, eşsiz coğrafi konumu, doğal kaynakları, alt yapı olanakları, 10 organize sanayi bölgesi ve 2 serbest bölgesi ile yabancı yatırımcılar için potansiyeli yüksek bir şehir olduğunu anlattı. İzmir’in aynı zamanda bir fuarlar kenti olduğunu da vurgulayan Yılmaz, 120 bin metrekarelik yeni fuar alanıyla yeni sektörel fuarlara hazırlandığını bildirdi.

Işın Yılmaz, ağırlıklı gündemi kadınların iş hayatında daha fazla yer alması olan ziyarette “İzmirli iş kadınlarının yurt dışındaki iş kadınları ile her türlü konuda işbirliği kurmak üzere büyük bir isteği ve potansiyeli bulunuyor. Finlandiya Kadın Girişimciler Derneği ile işbirliğimizin artarak ilerlemesini diliyorum” dedi.

İşbirliği yapalım Finlandiya Kadın Girişimciler Derneği Genel Müdürü Heli Jarvinen, 1947 yılında kurulan derneklerinin bugün 7 bin üyeye ulaştığını, aile, sosyal politika ve iş konularında kadın girişimcilere yönelik hizmetler verdiklerini söyledi. Finlandiya’daki kadın girişimciliği ile ilgili tüm derneklerle sıkı işbirliğinde olduklarını ve bu sayede daha güçlü kararlar aldırabildiklerini vurgulayan Jarvinen, “Derneğimize 20 farklı dernekten 600 bin kişi destek sağlıyor. Parlamentomuzda bizi destekleyen 110 parlamenter bulunuyor. Bu sayede Sağlık Bakanlığı ile ortaklaşa çalışma grupları oluşturduk. Amacımız, Türk kadın girişimcilerle ve girişimciliği destekleyen kuruluşlarla federasyonumuzun olası işbirliğini arttırmaktır. Türkiye’de de kadın girişimciliği ile ilgili derneklerin de sağlam bir network oluşturmasının seslerini daha güçlü duyurabilmeleri açısından önemli olduğu düşüncesindeyim” dedi.

Finlandiya Büyükelçiliği İkinci Katibi, Ekonomi Ofisi Müdürü Mika Mickelsson da, geçen yıl Finlandiya Başbakanı ve beraberindeki işadamları heyetinin Türkiye’yi ziyaret ettiğini ve çeşitli sektörlerde görüşmeler yaptıklarını ifade etti. İki ülke arasında özellikle çevre teknolojileri, sağlık ve bilim alanlarında işbirliği konularına önem verdiklerini belirten Mickelsson, karşılıklı ekonomik ilişkilerimizi geliştirmek üzere düzenlenebilecek olan sektörel heyet çalışmalarında her türlü işbirliğine hazır olduklarını bildirdi.